
Coffee cake este un concept cu care am venit în ideea de a-ți prezenta cele mai inspirate combinații desert-cafea, pentru a te împlini sufletește pe tine consumator de frumos, iubitor de cafea…și prăjituri. Până la urmă ce poate merge mai bine cu o cafea decât o prăjitură pe măsură? Recomandarea noastră este de a potrivi deserturile mai ușoare, light precum clasicul tiramisu cu o bătură pe bază de cafea și lapte precum, caffe latte, caffe au lait, sau latte macchiato, pentru a savura pe deplin aromele complementare.
Pe de altă parte, suntem de părere că deserturile mai consistente și bogate în textură precum un mousse de ciocolată se potrivesc foarte bine cu un espresso, sau ristretto, sau chiar americano/long black, deci, cu băuturi care sunt mai concentrate în intensitate, eventual și cafeină.
Similar vinului, regiunea în care este cultivată cafeaua poate afecta atât corpul, cât și nota. Ca o trecere în revistă, există trei regiuni principale în care se cultivă cafeaua, fiecare având o combinație diferită de altitudine, calitate a solului și înălțime: America de Sud, Africa, respectiv zona Saudită, precum și Asia Pacificului.
America Latină este marcată de o căldură anume, și nu mă refer exclusiv la climatul proprice cultivării de cafea, ci și la aproprierea față de natură a oamenilor, conexiunea pe care o prezintă față de existență, stilul de viață multicolor. Boabele de cafea prezintă un corp ușor și aciditate medie, astfel cafelele cultivate în această regiune se potrivesc bine cu deserturile pe bază de nuci sau fructe.
Cafeaua autentică de pe tărâmul torid al Africii și Arabiei cu corp mai solid, prezintă note de fructe, citrice și flori. Datorită notelor ușoare pe care le produce această regiune, în detrimentul coffee cake, recomandăm combinarea deserturilor care conțin arome similare, precum plăcintele și tartele de fructe.
Lost in Translation…în diversele colțuri ale lumii combinația desert-cafea a căpătat un stil propriu și original; de exemplu, în Peninsula Cappuccino , Italia, „scufundarea” biscotti în ceașca de cafea este o practică foarte populară… aromele de cafea sunt intensificate, prăjitura capătă un alt gust, fiind mai bogată în sirop. În cafenelele din Ciudad de Guatemala, localnicilor le place să-și consume cafeaua de dimineață cu Champurradas; combinația de zahăr și unt a acestui fursec a fost special făcută pentru a fi omogenizată… în timp ce, la polul opus în Noua Zeelandă, cafeaua este adesea servită cu o porție de biscuiți cu nuci și ghimbir.
Potrivit surselor, coffee cake ar fi apărut pentru prima dată în Viena secolului al XVI-lea, ulterior popularitatea acestuia a crescut foarte mult, în special pe continentul american în prezent. Creem coffee cake este o variantă a prăjiturii foarte la modă, adorată de publicul iubitor de dulce, care ar merge foarte bine alături de caffe au lait.
Coffee Cake à la Coffee Store…
Tiramisu, care în limba italiană înseamnă „ia-mă”/”ridică-mă”, se potrivește foarte bine cu un caffe latte, boabele de cafea pe care le sugerăm fiind cele aromate, fructate, precum varianta CAFEA KENYA GAKUYUINI GARDELLI intens fructată cu o aciditate moderată și note foarte puternice și dulci de vanilie, ceai Earl Grey, jeleu de trandafiri, lămâie dulce, cireșe negre. Magical tiramisu de la Coffee Store este produs din cremă fină de mascarpone cu frișcă naturală și spumă de gălbenuș (preparat termic), și pișcoturi însiropate cu cafea și amaretto.
O persoană pasionată de intensitatea espresso poate să-și savureze cel mai bine cafeaua cu o felie de tort de ciocolată! În acest sens, pentru baza espresso, îți recomandăm să optezi varianta CAFEA ESPRESSO ORGANICO BLEND de la Café Cult, întrucât prezintă o combinație ale celor mai bune boabe arabica braziliene cu note puternice de migdale și cacao, și care desigur, se vor plia gusturilor tale senzoriale.
La Coffee Store, printre specialitățile noastre se numără strawberry cheesecake, făcut din cremă de brânză cu frișcă și vanilie de Bourbon, confit de căpșune, biscuiți digestivi crunchy, care se potrivește perfect cu latte macchiato, varianta mai intensă de cafe latte, datorită dozei duble de espresso pe care o conține. În opinia noastră, cheesecake are o chimie bună cu băuturile pe bază de cafea medium dark precum CAFEA KENYA PEARLS OF AFRICA de la Café Cult, variantă recomandată și pentru fanaticii iced coffee.
Accesează aici articolul despre beneficiile consumului de iced coffee: https://coffeestore.ro/uncategorized/cafea-cu-gheata-beneficii-de-consum/
Ori, dacă preferi cappuccino și nu ești un fan al tartelor cu fructe numaidecât, vă recomandăm cookies pe care îi veți găsi, de asemenea, în stocul cafenelei noastre. Pentru iubitorii babană bread, v-am pregătit o specialitate pe bază de fulgi de ovăz, piure de banană, iaurt cremos, cu fulgi de cocos și mărișoare, desertul ideal pe care îl puteți savura alături de un flat white, care să te ajute să duci ziua până la capăt cu zâmbetul pe buze! În această privință, vă sugerăm CAFEA GUATEMALA JOSE MIGUEL de La Cabra, o cafea single origin, procesata washed, cu note intense de dulceață de fructe coapte, cu o aciditate ușoară și un after-taste de fructe de pădure.
Accesând link-ul de mai jos, veți descoperi o rețetă ideală pentru un coffee cake pe care să îl poți savura alături de cafeaua ta preferată.
Referințe:
https://bakedbrewedbeautiful.com/food-and-coffee-combos/
[…] Coffee Cake: cele mai inspirate combinații desert – cafea […]