fbpx

Cercul verde: alege bautura ta favorita non-dairy, eco-friendly, gluten-free

Avantajele consumului de produse non-dairy

Cercul verde: alege bautura ta favorita non-dairy, eco-friendly, gluten-free

Non-dairy = produs alternativ laptelui organic, ce conține mai puține calorii, grăsimi și zahăr;

Pentru persoanele vegane, intolerante la lactoză, sau care urmăresc aportul de colesterol, recomandăm cu încredere băuturile pe bază de cafea non-dairy. Exotic sau nu, dar eco-friendly, gluten-free, respectiv cholesterol-free, consumul acestor băuturi prezintă numeroase beneficii; ca atare, te provocăm să îți începi ziua gândind „verde”, alegând băutura ta non-dairy in funcție de notele tale gustative-senzoriale.

Un studiu al Universității Oxford din 2018, a descoperit că un pahar de lapte organic generează de aproape trei ori emisii de gaze cu efect de seră, comparativ cu variantele alternative. Raportându-ne la sustenabilitate, energie verde, reducerea emisiilor de carbon, ținem să credem că dairy-free este un concept care are grijă atât de sănătatea noastră cât și cea a Pământului. Laptele vegetal spre deosebire de cel organic, prevede o cantitate mai mică de calorii, grăsimi, zahăr; prin urmare, este o alternativă pentru persoanele îngrijorate în privința colesterolului, intolerante la lactoză, sau care se limitează la o dietă vegană.

Cercul verde- emblema Coffee Store, face trimitere la tot ce înseamnă sustenabilitate și durabilitate; ne îndeamnă să ne pliem modelului eco; prin urmare, îți prezentăm patru sortimente din băuturi pe bază de cafea non-dairy, eco-friendly, și anume: ovăz, migdale, soya, și cocos. Urmează să-ți prezentăm succint valorile nutritive, notele gustativ-senzoriale, precum și relația acestora cu mediul înconjurător. 

Cercul verde: alege bautura ta favorita non-dairy, eco-friendly, gluten-free

Băutura vegetală pe bază de ovăz este printre cele mai populare variante din gama dairy-free datorită texturii bogate, cremoase, cantității abundente de fibre —respectiv beta-gluten (responsabilă pentru scăderea colesterolului); de altfel laptele de ovăz prevede cel mai mic impact în rândul emisiilor de carbon. Ovăzul este o sursă naturală de carbohidrați, ca atare, valoarea glucidelor este mai mare, respectiv 6g de zahăr/ceașcă.

Băutura vegetală pe bază de cocos are o consistență bogată și nu foarte dulce. Impactul pe care nucile de cocos îl au asupra mediul înconjurător este relativ scăzut; originare climatului tropical de sud, acestea necesită un număr mic de fertilizanți, și pesticide. Deși nu prezintă o sursă de proteine, dar grăsimi saturate —3g/ceașcă, laptele de cocos este bogat în vitaminele A, B12 și E.

Băutura vegetală pe bază de soia duce înspre gustul produselor lactate, datorită echilibrului nutrițional pe care îl prezintă. Un litru de lapte de soia are nevoie de aproximativ 297 de litri de apă pentru a fi produs, ceea ce reprezintă mai puțin de o treime din apa necesară pentru produsul lactat. Boabele de soia sunt cultivate în cantități mari, lucru care a dus la distrugerea zonelor mari de pădure tropicală din Amazon. Bogat în proteine —7g/ceașcă, produsul vegetal din soia conține potasiu și isoflavones care previne cancerul și osteoporoza.

Pentru cafeaua ta non-dairy pe bază de soia, din cauza excesului de proteine pe care îl conține, boabele de cafea trebuie să fie de profil dark și aciditate scăzută, pentru ca laptele de soia să se omogenizeze cu espresso. În acest sens, recomandăm Indonezia Sumatra Toba, o cafea boabe single origin, floral – fructată si cu un finish ciocolatiu intens spicy, sau Honduras Copantillo, o cafea boabe single origin, aromă intensa de strugure alb, nucă și ciocolată din gama Café Cult.

Băutura vegetală pe bază de migdale— de asemenea popular în rândul fanaticilor dairy-free, prezintă variantele îndulcită, respectiv neîndulcită, cea din urmă cu un after-taste amărui. Laptele de migdale are cel mai mic număr de emisii de carbon comparativ cu celelalte enumerate anterior. Foarte mic în numărul de calorii și proteine —nu mai mult de 1g/ceașcă, migdalele reprezintă o sursă esențială de vitamina E cu rol anti-oxidant.

De asemenea, accesând linkul de mai jos veți descoperi produsele vegetale pe bază de matcha și spiced chai ale căror chimie se completează cu extractul de migdale, cocos, ovăz, și soia.

https://coffeestore.ro/?s=vegetal&post_type=product

Best Milk Alternatives for Coffee, https://www.webstaurantstore.com/blog/2428/milk-alternatives-for-coffee.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.