Țara de origine: Brazilia
Regiune: Carmo de Minas
Note aromatice: praline, nuci, caramel și trestie de zahăr.
Procesare: pulped natural
Varietate: Yellow Catuai
Altitudine recoltă: 1200 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Sitio da Torre se află în orașul Carmo de Minas, la sud de Minas Gerais, în regiunea Serra da Mantiqueira. Proprietarii fermei, familia Pereira, sunt a patra generație de cultivatori de cafea. Ei produc anual atât cafele naturale cât și pulped natural. Ferma Sitio da Torre are 70 de ha dintre care pe 30 cultivă cafea cu o producție anuală de 1000 de saci.
Această plantație este afiliată Braziliam Specialty Coffee Association (BSCA) și a obținut o serie de certificări de calitate printre care ”Certifica Minas” și ”Fair Trade and Rainforest Alliance”. Managementul fermei se consultă cu specialiști agronomi experimentați și cu tehnicieni în orice proces al fermei.
Cafelele sunt recoltate selectiv și procesate în ziua în care sunt culese. Boabele verzi procesate sunt transportate la zona de uscare până ajung la jumătatea procesului de dezumidificare. Odată uscat pergamentul care îmbracă bobul, umiditatea e redusă la 11% cu ajutorul unui uscător mecanic. După o perioadă de repaos de 30 de zile în containere de lemn, cafeaua e curățată și ambalată. Aceste loturi sunt mereu numerotate pentru o trasabilitate clară.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.