Țara de origine: Burundi
Regiune: Kayanza
Note aromatice: vanilie, lămâie, stafide aurii și melasă
Procesare: washed
Varietate: Typica, Bourbon
Altitudine recoltă: 1805 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Burundi este o țară cu dificultăți politice și sociale continue. Una dintre provocările industriei de cafea este implicarea guvernului ca proprietar și operator al stațiilor de procesare. Acest lucru complică procesul de trasabilitate a boabelor. Cu toate acestea, există stații de procesare private unde se observă investiția și munca imensă în creșterea calității produsului.
Ntarambo este un mic deal la est de satul Kayanza. Fermierii de pe acest deal aprovizionează exclusiv stația de procesare Mpanga. Aceștia primesc suport financiar și training cuprinzător pentru creșterea cafelei de specialitate. Remunerația pentru cafelele de calitate premium reprezintă pentru fermieri o motivație bună să aducă la procesare doar cafelele coapte bine.
Mpanga este atât numele fermei cât și a stației de procesare a tuturor loturilor. Stația e situată în satul Kayanza, o poziție ideală pentru a primi cafele de la micii producători din zonă.
Această cafea ilustrează perfect caracteristicile regiunii. Profilul aromatic ai cafelelor din regiunea Kayanza seamănă cu cele din Rwanda de sud, mai ales din Huye Mountain. Muntele rwandez este de altfel la doar 100 de km distanță de satul Kayanza.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.