Țara de origine: Burundi
Regiune: N’Gozi
Note aromatice: pepene roșu, afine, piersica, ceai negru
Procesare: clasic natural
Varietate: Red Bourbon
Altitudine recoltă: 1550 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Rimiro e o stație de procesare impresionantă, mai ales pentru localnici. Peste 1500 de mici producători din zonă își vând direct cafeaua către stația Rimiro.
Relieful din Burundi e bogat în dealuri care definesc zonele de producție agricolă. În cultura locală, zona e văzută ca deal și zonă înconjurătoare, iar Rimiro înseamnă în limba locală, Kirundi, “unde cultivăm”.
Chiar dacă dealul Rimiro e mititel și neimpresionant în comparație cu relieful din jur, el este remarcabil pentru comunitatea din jur prin stația de procesare din vârful său. Peste 200 de mese de uscare a cafelei se întind în curtea stației și pe acestea se usucă sezon de sezon 1300 de tone de cireșe de cafea.
Rata de cireșe procesate la această stație e peste media națională așa că producătorii își permit să vândă mai mult. Mai mult decât atât, ei sunt asistați prin programe de agricultură și li se împart îngrășăminte obținute din resturile vegetale rămase în urma procesării cafelei.
Cine este Gardelli?
O echipă de pasionați de cafea de specialitate, condusă de Rubens Gardelli, un adevărat „magician” care se pricepe să pună în valoare orice cafea îi trece prin mâini. Alături de echipa sa, Rubens s-a dedicat misiunii de a aduce cea mai bună expresie de arome și gust din loturile de cafea atent selecționată.
Ei promovează transparența totală și trasabilitatea fiecărui lot. Muncesc din greu să se îmbunătățească, să fie o sursă de inspirație și inovație pentru întreaga industrie. Noi lucrăm cu Gardelli de când am deschis cafeneaua din calea Victoriei 85 și suntem încântați de calitatea constantă pe care o au cafelele lor. Acoperă o gamă largă de preferințe senzoriale și suntem profund fascinați de talentul lui Rubens de a pune în valoare fiecare sortiment de cafea astfel încât să simți povestea din spate, să te apropii de originea cafelei respective și să deguști felul în care mediul înconjurător și metodele de procesare formează profilul aromatic al cafelei.
Cauți și alte cafele prăjite de Gardelli? Vezi AICI!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.