Tara de origine: Columbia
Regiune: Antioquia
Note aromatice: Zmeura / Rodie / Ciocolata / Stafida / Portocala
Procesare: Classic Washed
Varietate: Caturra, Castillo, Colombia
Altitudine recolta: 1900-2200 m
Prajitor: Gardelli, Italia
Cafea Columbia Las Perlitas Gardelli
Varietatea
Varietatea de cafea Caturra a fost dezvoltata de Centrul de Cafea Alcides Carvalho al IAC, Instituto Agronomico din statul Sao Paulo din Brazilia. În 1937, IAC a primit probe de seminte de material genetic provenind din zona de la granita statelor Minas Gerais si Espírito Santo. Probele au provenit din soiurile Caturra rosie și Caturra galbena. Aceste doua soiuri provin dintro mutatie naturala a soiului Red Bourbon, initial un arbust inalt de cafea, gasit in Serra do Caparaó, care este acum un parc national montan la nord-estul orasului Rio de Janeiro. Aceasta este prima mutatie de cafea naturala găsita, cu dimensiuni mici și capacitate mare de productie. Caturra rosie și galbena se caracterizeaza prin ciresele asezate una langa alta pe arborele de cafea. Aceste soiuri au o calitate excelenta in ceasca, deoarece sunt genetic foarte apropiate de soiul Bourbon.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.