Țara de origine: Etiopia
Regiune: Nensebo
Note aromatice: portocala, ceai earl grey, lime, piersica
Procesare: Classic washed
Varietate: Heirlooms
Altitudine recoltă: 1900 – 2050 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Povestea din spate
Cafea Etiopia Gora Kone Gardelli
În timp ce în trecut regiunea Nensebo era considerata a face parte din Sidamo, o regiune majoritar producătoare de cafea, în zilele noastre este privita din ce in ce mai mult ca o sub-regiune autonoma. Gora Kone este o ferma din Nensebo care a jucat un rol important în plasarea regiunii pe harta cafelei etiopiene: recent, mai multe loturi din Gora Kone au ajuns în finala concursului Cup of Excellence, editia 2020.
Statia de spslare Gora Kone este situata in regiunea Arsi, pe malul raului Nensebo, langă satul Werka. Statia cumpara recolte de la 700 – 800 ferme de cafea. Aceste ferme de familie detin în medie 3 hectare per ferma, unde se gasesc arbori de Wanza si Acacia, care umbresc arbusti de cafea. Ciresele de cafea sunt culese manual între lunile noiembrie si ianuarie, fiind apoi livrate la statia de spalare din Gora Kone.
Varietatea de cafea:
Heirlooms, moștenirea etiopiană, de ce un nume generic? Se estimează că există undeva între șase și zece mii de soiuri de cafea în Etiopia. Și datorită acestei cifre colosale, au rezultat teste genetice pentru a permite cumpărătorilor să distingă varietatea. Odată cu polenizarea încrucișată care se întâmplă în mod natural în sălbăticie, numele „Moștenirea etiopiană” există ca o expresie generală pentru a descrie această întâmplare. Cu toate acestea, acest lucru face din Etiopia un mister – și un mister interesant, deoarece fiecare sat sau oraș ar putea avea un soi diferit, care ar putea avea proprietăți foarte unice.
Cafea Etiopia Gora Kone Gardelli
Recenzii
Nu există recenzii până acum.