Tara de origine: Etiopia
Regiune: Kercha district, Guji, Sasaba
Note aromatice: Piersica, Capsuna, Ceai Oolong – High Body, High Sweetness
Procesare: Washed
Varietate: Mixed Heirloom
Altitudine recoltă: 2150 m
Prajitor: Mabo, Romania
Cafea Etiopia Sasaba Kercha 250gr
Micii fermieri Sasaba sunt un amestec de fermieri Gedeo si Guji, dintre care multi au locuit aici de generatii, cultivând cafea una lângă alta. Similar cu restul districtului Kercha, majoritatea fermierilor se identifică ca creștini protestanți în această zonă. Cafeaua lor crește pe versanții dealurilor din jurul Sasaba, umbrită de un amestec de copaci forestieri existenți și cei plantați de fermieri, cum ar fi copacii de enset (banane false). Moara Sasaba lucrează cu fermierii mai experimentați din zonă. Aceștia sunt fermieri bine pregătiți și care au dovedit că produc în mod constant cafea de înaltă calitate. Lucrând singuri, ar fi mai greu pentru acești fermieri să își comercializeze și să-și vândă cafeaua. În trecut, aceștia și-ar fi vândut cireșele roșii proaspăt culese direct comercianților privați din zonă la tarife mici.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.