Țara de origine: Etiopia
Regiune: Guji, Terroir Best Lot
Note aromatice: capsuni, portocala, mango, papaia
Procesare: Anaerobic Natural
Varietate: Ethiopia Heirlooms
Altitudine recoltă: 1900 – 2100 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Cafea Etiopia Uraga Gardelli
Povestea din spate:
Acest microlot de gradul 1 este de la moara umedă Guji Uraga, numit după locația sa din districtul Uraga. Lotul a fost obținut de la micii fermieri care cultivau moșteniri etiopiene. Stația de spălat Guji Uraga este situată în zona Guji din regiunea Oromia. În stație se cultivă cireșe de la micii fermieri locali, cultivați între 1.900 și 2.100 m.m.m. Pomii de cafea sunt de obicei umbriți de cordia și salcâm. De-a lungul anilor, această regiune și-a dezvoltat o reputație distinsă pentru cafele fine, producând unele dintre cele mai căutate microloturi din lume. Combinația dintre altitudinea mare (până la 2.200 m.n.m. în unele zone), solul fertil, ploile consistente și abundente și o abundență de cunoștințe locale contribuie la calitatea înaltă a cafelei Yirgacheffe și Guji. Soiurile de moștenire indigene, care cresc sălbatice în Etiopia, contribuie în mod semnificativ la aromele unice și la o ceașcă neobișnuită, dar rafinată.
Varietatea de cafea
Ethiopia Heirlooms, moștenirea etiopiană, de ce un nume generic? Se estimează că există undeva între șase și zece mii de soiuri de cafea în Etiopia. Și datorită acestei cifre colosale, au rezultat teste genetice pentru a permite cumpărătorilor să distingă varietatea. Odată cu polenizarea încrucișată care se întâmplă în mod natural în sălbăticie, numele „Moștenirea etiopiană” există ca o expresie generală pentru a descrie această întâmplare. Cu toate acestea, acest lucru face din Etiopia un mister – și un mister interesant, deoarece fiecare sat sau oraș ar putea avea un soi diferit, care ar putea avea proprietăți foarte unice.
Cafea Etiopia Uraga Gardelli
Recenzii
Nu există recenzii până acum.