Țara de origine: Etiopia
Regiune: Sidama
Note aromatice: lamaie, caramel, ceai negru, ciocolata cu lapte
Procesare: Classic Washed
Varietate: Ethiopia Heirlooms
Altitudine recoltă: 1900 – 2000 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Cafea Etiopia Wendo Gardelli
Povestea din spate:
Stația de spalare Wendo este deținută și condusă de frații Asefa și Mulugeta Dukamo, care au supravegheat funcționarea stației din 2020. În 2006, frații au înființat o renumită companie exportatoare, pe nume Daye Bensa. Asefa a implementat proceduri îmbunătățite și mai eficiente de procesare și control al calității la stație, iar aceste schimbări dau rezultate excelente. Stația este condusă cu accent pe durabilitatea mediului, iar proiectele comunitare sunt încurajate. În această zonă, micile ferme au în medie 2,5 hectare. Fermierii sunt plătiți cu 70 de birr etiopieni pe kilogram la livrarea cireșelor de cafea la stația de spălat. Cafeaua este principala cultură comercială din zonă, deși fermierii cultivă și mirodenii, fructe, legume, precum și trestie de zahăr și banane false, deoarece aceste culturi susțin o sursă de hrană durabilă pentru gospodăriile agricole. Fermierii de aici din zonă sunt sprijiniți prin instruire privind bunele practici agricole. De asemenea, au primit asistență pentru accesul la asistență medicală.
Varietatea de cafea
Ethiopia Heirlooms, moștenirea etiopiană, de ce un nume generic? Se estimează că există undeva între șase și zece mii de soiuri de cafea în Etiopia. Și datorită acestei cifre colosale, au rezultat teste genetice pentru a permite cumpărătorilor să distingă varietatea. Odată cu polenizarea încrucișată care se întâmplă în mod natural în sălbăticie, numele „Moștenirea etiopiană” există ca o expresie generală pentru a descrie această întâmplare. Cu toate acestea, acest lucru face din Etiopia un mister – și un mister interesant, deoarece fiecare sat sau oraș ar putea avea un soi diferit, care ar putea avea proprietăți foarte unice.
Cafea Etiopia Wendo Gardelli
Recenzii
Nu există recenzii până acum.