Tara de origine: Honduras
Regiune: San Andrés
Note aromatice: aroma intensa de strugure alb, nuca si ciocolata – Full Body, High Sweetness
Procesare: Classic Natural
Varietate: red & yellow Catuaí
Altitudine recolta: 1450 – 1800 m
Prajitor: Cafe Cult, Germania
Cafea Honduras Copantillo 250gr
Originea si plantatia
Aceasta cafea este produsa de o organizație din San Andrés din Honduras, un mixt varietal de red si yellow catuai cultivat pe o suprafata de 275 de hectare. In aceasta zona ciresele de cafea se coc la altitudini de cultivare de peste 1.400 m pe o perioada de peste zece luni, intr-un mediu perfect, racoros si umed: un microclimat ideal.
Caracter si gust
Altitudinile, clima și solul acestei cafele impresionante un corp excepțional de placut, cu o aciditate delicata, aroma intensa de strugure alb, nuca si ciocolata. Datorita condițiilor preliminare excelente, se numara printre cafelele de top din Honduras.
Particularitati
In Honduras, cafeaua poate fi cultivata în aproape toate regiunile, fapt care a facut-o cel mai mare producator de cafea din America Centrala. 92% dintre cultivatori sunt fermieri mici. Cafeaua este cel mai important produs de export din Honduras. Mai multe soiuri de Cafea Arabica, cum ar fi Pascas și Typica, sunt cultivate în principal în zonele înalte.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.