Tara de origine:Indonezia
Regiune: Island of Sumatra, Toba Lake
Note aromatice: aciditate scazuta floral – fructata si cu un finish ciocolatiu intens spicy- High Body, High Sweetness
Procesare: Washed
Varietate: Typica
Altitudine recolta: 1200 – 1300 m
Prajitor: Cafe Cult, Germania
Cafea Indonezia Sumatra Toba
Originea si plantatia
Aceasta cafea exceptionala din Indonezia este cultivata la marginea lacului Toba de pe insula Sumatra. Plantatiile sunt conduse de mai multi fermieri mici, care primesc sprijin din partea exportatorului, cum ar fi prefinantarea fara dobanda a îngrașsaintelor necesare cultivarii. In plus, sunt sponsorizate si alte proiecte precum un camin de copii si un colegiu profesional pentru asistente medicale. Aceasta cafea de specialitate este produsa la o altitudine de aproximativ 1.200 m deasupra nivelului marii, iar procesul de semi-spalare ii da aroma sa exceptionala. Sustenabilitatea acestei minunate cafele este urmarita de plantatia individuala și fermierii de cafea.
Caracter si gust
Profilul complex al cestii este ideal pentru prepararea cafelei espresso, cafea filtru sau cafea la moka pot. Se remarca un corp dens, aroma fina si plina, aciditate scazuta floral- fructata pe finish, note de ciocolata neagra, spicy.
Particularitati
Toate cafelele Arabica din Indonezia sunt culese manual, fie ca sunt de la fermieri mici sau cultivate pe plantatii mari. Astazi, peste 90% din cafea este produsa in ferme cu o suprafata medie de un hectar. Cea mai neobisnuita metoda de productie din Indonezia este folosita pentru a crea „Kopi Luwak”. Ciresele coapte de cafea sunt consumate de manguste. In timpul digestiei, straturile exterioare ale fructelor, pulpa ciresei de cafea, sunt indepartate. Boabele de cafea excretate sunt colectate, spalate si uscate.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.