Țara de origine: Kenya
Regiune: Kirinyaga – Terroir Best Lot
Note aromatice: Vanilie, Ceai Earl Grey, Jeleu de trandafiri, Lamaie dulce, Cirese negre
Procesare: Classic Natural
Varietate: SL34 si SL28
Altitudine recoltă: 1700 – 1900 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Povestea din spate:
Cafea Kenya Gakuyuini Gardelli
Gakuyuini este situat in regiunea Kyrinyaga, in muntii centrali din Kenya. Fabrica este membra a Societatii Cooperative Thirikwa. Fabrica este amplasata într-o zona frumoasa, fertila si impadurita si este inconjurata de mii de mici fermieri cu ferne de subzistenta care cultiva cafea ca si cultura comerciala alaturi de cartofi, banane, mango si avocado. Altitudinea medie a acestor mici exploatatii este de aproximativ 1.650 m.n.m., care este unul dintre factorii cheie in producerea de cirese de cafea cu o aroma deosebita. Cultivatorii au avantajul unor soluri adanci si bogate care au fost create din cenusa vulcanului stins – Muntele Kenya. Soiurile de cafea folosite de fermieri sunt in principal SL28, SL34, Ruiru 11, Batian și SL28 altoite pe portaltoi Ruiru. Acesta din urma combina proprietatile de rezistenta la boli ale soiului Ruiru 11 cu calitatea remarcabila de ceasca a soiului SL28.
Varietatea de cafea
Cafea Kenya Gakuyuini Gardelli
SL34 a fost crescut în Laboratoarele Scott din Tanganyika D.R. în 1931. A devenit foarte popular în toată Kenya și este recunoscut ca o varietate de o calitate excepțională. Are frunze late cu vârfuri arămii, iar boabele sunt late. În același timp, producția de SL28 este relativ scăzută. Deși nu există dovezi suficiente, unele surse susțin că Scott Labs a încrucișat genetic mutații de French Mission, Mocha și Yemen Typica pentru a produce SL 28. Oricare ar fi compoziția genetică exactă, scopul lor original era aproape sigur de a crea o plantă de o calitate ridicată și o productivitate rezonabilă, cu o mare rezistență la secetă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.