Țara de origine: Kenya
Regiune: Kiambu – Terroir Best Lot
Note aromatice: Ananas, capsuni si coacaze
Procesare: Classic Natural
Varietate: SL34
Altitudine recoltă: 1800 – 2000 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Povestea din spate:
Cafea Kenya Kakindu Gardelli
Regiunea Kiambu este situata chiar in afara orasului Nairobi. Regiunea are o istorie lunga in ceea ce priveste producția de cafea si este renumita pentru marile sale proprietati, care au fost construite inițial de coloniștii britanici la începutul secolului al XX-lea. Dupa decolonizare, mosiile au fost vandute fermierilor locali care le administreaza de atunci. in timp ce astfel de mosii obisnuiau sa produca majoritatea cafelei kenyene, extinderea urbana crescuta din Nairobi, precum si creșterea valorii terenurilor din regiune au însemnat ca producția de cafea din mosie a scazut treptat, in timp ce productia micilor fermieri a crescut in alte parti. Cu toate acestea, ferme precum Kakindu continua o mostenire a multor generatii de producatori de cafea, susținuta de cunostinte si experienta locala de neegalat.
Varietatea de cafea
Cafea Kenya Kakindu Gardelli
SL34 a fost crescut în Laboratoarele Scott din Tanganyika D.R. în 1931. A devenit foarte popular în toată Kenya și este recunoscut ca o varietate de o calitate excepțională. Are frunze late cu vârfuri arămii, iar boabele sunt late. În același timp, producția de SL28 este relativ scăzută. Deși nu există dovezi suficiente, unele surse susțin că Scott Labs a încrucișat genetic mutații de French Mission, Mocha și Yemen Typica pentru a produce SL 28. Oricare ar fi compoziția genetică exactă, scopul lor original era aproape sigur de a crea o plantă de o calitate ridicată și o productivitate rezonabilă, cu o mare rezistență la secetă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.