Țara de origine: Kenya
Regiune: Kirinyaga – Terroir Best Lot
Note aromatice: ooacaze negre, lime, grapefruit, piersici, unt de migdale
Procesare: Classic Natural
Varietate: SL34 si SL28
Altitudine recoltă: 1700 – 1900 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Povestea din spate:
Cafea Kenya Karimikui AA Lot
Karimikui este una dintre fabricile de care ne amintim inca din primele zile ale fenomenului cafelei de specialitate. La acea vreme, Nyeri era mai faimos pentru cafeaua de calitate decât Kirinyaga, dar această tendință s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Fabrica Karimikui este situată în Ngairiama, în divizia Gichugu din districtul Kirinyaga, provincia Centrală. Este una dintre cele trei fabrici, împreună cu Kiangoi și Kii, care alcătuiesc Rungeto Farmers Coop Society. Această cooperativă a fost înființată în 1953 și are acum aproximativ 3507 membri. Fiecare membru fermier are aproximativ un hectar de teren pentru cultivarea cafelei alături de legume pentru familiile lor. Zona are un sol vulcanic roșu bogat și fertil, la altitudini de 1700 până la 1900 de metri deasupra nivelului mării și primește între 1600 și 1900 mm de precipitații anual.
Varietatea de cafea
Cafea Kenya Karimikui AA Lot
SL34 a fost crescut în Laboratoarele Scott din Tanganyika D.R. în 1931. A devenit foarte popular în toată Kenya și este recunoscut ca o varietate de o calitate excepțională. Are frunze late cu vârfuri arămii, iar boabele sunt late. În același timp, producția de SL28 este relativ scăzută. Deși nu există dovezi suficiente, unele surse susțin că Scott Labs a încrucișat genetic mutații de French Mission, Mocha și Yemen Typica pentru a produce SL 28. Oricare ar fi compoziția genetică exactă, scopul lor original era aproape sigur de a crea o plantă de o calitate ridicată și o productivitate rezonabilă, cu o mare rezistență la secetă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.