Tara de origine: Peru
Regiune: Oxapampa/Villa Rica, Jungle of Peru
Note aromatice: aroma intensa florala si note spicy – Full Body, High Sweetness
Procesare: Classic Natural
Varietate: Caturra
Altitudine recolta: 1600 m
Prajitor: Cafe Cult, Germania
Cafea Peru Finca Rosenheim 250gr
Originea si plantatia
Aceasta cafea de specialitate provine din jungla Peruana, Oxapampa/Villa Rica. Plantația este situata la o altitudine de 1.600 m in Munții Amazonului. Ciresele de cafea culese manual sunt prelucrate direct în ferma. Cafeaua uscata la soare se pastreaza in stratul pergament natural cel puțin trei luni pentru a se „odihni”. Apoi este decojita si pregatita pentru export.
Caracter si gust
Aceasta cafea peruana excelenta este unica. Gustul sau gourmet este un adevarat rasfat senzorial pentru papilele gustative ale oricarui expert in cafea. Cupa sa fina, intens florala, nu fructata, dar usor spicy si densa, face din fiecare inghititura o adevarata experiența.
Particularitati
Din 2014, Peru este printre primele 20 de tari producatoare de cafea din lume. Boabele de cafea Arabica constituie partea dominanta a marfurilor de export ale Peruului, clasand Peru pe locul 5 pe piața mondiala. Cele mai renumite zone de cultivare a cafelei de pe versanții estici ai Anzilor sunt Chanchamayo, Amazon, regiunile San Martin ai muntii sudici. St Ignacio, situat aproape de granita cu Ecuadorul, formeaza zona centrala a plantațiilor de cafea din nord. Aproximativ 75% din zonele de cultivare a cafelei se afla la altitudini de 1.000 până la 1.800 m deasupra nivelului marii.
Varietatea
Varietatea de cafea Caturra a fost dezvoltata de Centrul de Cafea Alcides Carvalho al IAC, Instituto Agronomico din statul Sao Paulo din Brazilia. În 1937, IAC a primit probe de seminte de material genetic provenind din zona de la granita statelor Minas Gerais si Espírito Santo. Probele au provenit din soiurile Caturra rosie și Caturra galbena. Aceste doua soiuri provin dintro mutatie naturala a soiului Red Bourbon, initial un arbust inalt de cafea, gasit in Serra do Caparaó, care este acum un parc national montan la nord-estul orasului Rio de Janeiro. Aceasta este prima mutatie de cafea naturala găsita, cu dimensiuni mici și capacitate mare de productie. Caturra rosie și galbena se caracterizeaza prin ciresele asezate una langa alta pe arborele de cafea. Aceste soiuri au o calitate excelenta in ceasca, deoarece sunt genetic foarte apropiate de soiul Bourbon.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.