Tara de origine: Columbia
Regiune: Huila
Note aromatice: Mure / Pepene galben / Ciocolata neagra
Procesare: Classic natural
Varietate: Caturra, Castillo, Colombia
Altitudine recolta: 1500 m
Prajitor: Gardelli, Italia
Povestea din spate
Delfin Carvajal, care conduce Ferma El Corozal, este un om ambitios si talentat. In 2020, a participat la Concursul Huila Mágico si s-a clasat in Top 10. Finca El Corozal este situata în Garzón, Huila si se afla la altitudinea de 1500 msl, unde Delfín cultiva 20000 de arbori. Printre principalele soiuri de cafea plantate pe parcela, se numara Caturra, Castillo și Columbia. Producția de cafea face parte dintr-o întreprindere familiala de patru generatii. Ferma El Corozal apartine familiei Carvajal-Castiblanco (familia lui Delfín si a sotiei sale), dar este de fapt administrata de fratele lui Delfín, Euclides Carvajal Córdoba. Finca El Corozal s-a nascut ca o uniune de facto a 7 frati, care au cumparat primele 3 hectare în 2004 pe care le extindeau continuu pana in 2011. Fratii conduc Finca El Corozal, aderand la cele mai bune practici de sustenabilitate a mediului. Nu permit vanatoarea sau arderea la ferma, controlează cu atentie sistemul de apa in timpul procesului de spalare, reutilizeaza si transforma produsul secundar rezultat din ciresele de cafea in compost si evita pe cat posibil pesticidele chimice. Acest lucru a dus la obținerea certificarii Rainforest Alliance în 2009. In plus fata de munca la propria ferma, Delfín a creat o asociatie de peste douazeci de fermieri din aceeași zona geografica. Toata lumea se angajeaza sa planteze diferite soiuri si ss investeasca în comercializarea cafelei lor. Organizatia ajuta la motivarea fermierilor pentru a-si îmbunatati productia si ii ajuta practic, ceea ce aduce beneficii economiei locale.
Varietatea
Varietatea de cafea Caturra a fost dezvoltata de Centrul de Cafea Alcides Carvalho al IAC, Instituto Agronomico din statul Sao Paulo din Brazilia. În 1937, IAC a primit probe de seminte de material genetic provenind din zona de la granita statelor Minas Gerais si Espírito Santo. Probele au provenit din soiurile Caturra rosie și Caturra galbena. Aceste doua soiuri provin dintro mutatie naturala a soiului Red Bourbon, initial un arbust inalt de cafea, gasit in Serra do Caparaó, care este acum un parc national montan la nord-estul orasului Rio de Janeiro. Aceasta este prima mutatie de cafea naturala găsita, cu dimensiuni mici și capacitate mare de productie. Caturra rosie și galbena se caracterizeaza prin ciresele asezate una langa alta pe arborele de cafea. Aceste soiuri au o calitate excelenta in ceasca, deoarece sunt genetic foarte apropiate de soiul Bourbon.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.