Țara de origine: Columbia
Regiune: Cauca / ferma lui Elias Noscue Ramos
Note aromatice: măr verde, alune de padure, coajă de lămâie și zahăr brun
Procesare: classic washed
Varietate: Castillo & Colombia
Altitudine recoltă: 1600 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Ferma lui Elias Noscué e situată în Tacueyò, în colțul nord-estic al regiunii Cauca. Până de curând, viața în regiune a fost determinată de prezența FARC și ELN alături de alte grupări paramilitare și trupe de gherilă care au încercat să controleze acest coridor de trecere prin Columbia. Această regiune nu e recunoscută pentru producția de cafea de specialitate, însă odată cu eliberarea tensiunilor din zonă avem acces la calitatea extraordinară a cafelelor crescute aici.
Ferma de 2 ha se numește El Cantarito și are în jur de 5000 de arbuști de cafea dintre care 90% sunt din varietatea Castillo și 10% Colombia. Cireșele rumene de cafea sunt depulpate și apoi fermentate uscat timp de 16 ore. După fermentarea uscată, cafeaua este spălată și curățată, iar boabele imature sunt separate. Cafeaua este apoi uscată în corturi speciale timp de 8 până la 14 zile.
Cine este Gardelli?
O echipă de pasionați de cafea de specialitate, condusă de Rubens Gardelli, un adevărat „magician” care se pricepe să pună în valoare orice cafea îi trece prin mâini. Alături de echipa sa, Rubens s-a dedicat misiunii de a aduce cea mai bună expresie de arome și gust din loturile de cafea atent selecționată.
Ei promovează transparența totală și trasabilitatea fiecărui lot. Muncesc din greu să se îmbunătățească, să fie o sursă de inspirație și inovație pentru întreaga industrie. Noi lucrăm cu Gardelli de când am deschis cafeneaua din calea Victoriei 85 și suntem încântați de calitatea constantă pe care o au cafelele lor. Acoperă o gamă largă de preferințe senzoriale și suntem profund fascinați de talentul lui Rubens de a pune în valoare fiecare sortiment de cafea astfel încât să simți povestea din spate, să te apropii de originea cafelei respective și să deguști felul în care mediul înconjurător și metodele de procesare formează profilul aromatic al cafelei.
Cauți și alte cafele prăjite de Gardelli? Vezi AICI!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.