Țara de origine: Columbia
Regiune: Caldas
Note aromatice: mure, zahar Muscovado, curmale
Procesare: Classic natural
Varietate: Colombia & Castillo Naranjal
Altitudine recoltă: 1800 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Povestea din spate
Ferma La Aurora este situată în districtul Caldas, Columbia. Administrata de Rubiel Orrego, La Aurora serveste drept punct central de colectare a cireșelor de cafea, iar pretul de achizitie al acestora este prestabilit impreuna cu producătorii de cafea din zona din jurul fermei. Cafeaua colectată aici este folosită pentru a produce loturi procesate cu metode washed, honey si clasic natural . Ferma este situată la 1810 metri deasupra nivelului mării, ceea ce reprezintă o altitudine ideală pentru procesarea cafelei de înaltă calitate. În 2017 au fost construite camere de uscare speciale, oferindu-i lui Rubiel un control mai mare asupra variabilelor de producție. Cafeaua este protejată de variațiile meteorologice de temperatură, iar astfel Rubiel este capabil să controleze timpul de uscare al cafelei. Pentru procesarea naturală, cafeaua cultivată la altitudine și în jurul La Aurora este sortată manual și livrată devreme în diminetile reci la stația de uscare Villamaria, situată în afara orașului Chinchina. Cafeaua este incarcata in galeti înainte de livrarea la Villamaria, deci suferă o fermentare aerobă 24 de ore înainte de uscare. La 1300 de metri deasupra nivelului mării, umiditatea și temperatura din timpul zilei sunt ideale pentru uscarea cafelei procesate natural. Cafeaua este uscată pe paturi multistratificate în camerele de uscare specializate timp de 15 zile, după care este plasată în silozuri de uscare cu temperatură controlată timp de încă 3 zile pentru a termina procesul de uscare. Aceste practici, împreună cu altitudinea mare a cultivării cafelei, sortarea manuală și fermentarea pre-uscare, oferă un profil tropical delicios și suculent. Producătorii își livrează productia de cirese de cafea la ferma, deoarece sunt siguri că vor avea o piață pentru producția lor, o operațiune profitabilă și durabilă și o plată imediată pentru cafeaua lor.
VARIETATEA
COLUMBIA: Folosind rețeta Catimor HdT x Caturra ca plan, Cenicafe a creat pentru prima dată soiul Columbia ca un compozit F5 și l-a lansat în 1982.
CASTILLO: este numit după cercetătorul Jamie Castillo, care a ajutat Cenicafe, centrul de cercetare al cafelei din Columbia, să dezvolte varietatea în 2005. Castillo a fost conceput ca o îmbunătățire a soiului Columbia. Este rezistent la vestejirea frunzelor (roia) și a devenit rapid cea mai plantată cafea din Columbia. Are un randament ridicat, rezistent la vestejirea frunzelor și la alte boli predominante, iar dimensiunile sale mai mici permit o densitate mai mare de plantare. Castillo Naranjal este numele soiului tipic din zona Caldas, Columbia.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.