Țara de origine: Columbia
Regiune: Quindio
Note aromatice: suc de lămâie, sirop de arțar, măr verde, caramel
Procesare: classic washed
Varietate: Castillo
Altitudine recoltă: 1560 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
În căutarea cafelelor remarcabile, Columbia e inevitabil o destinație. Această țară și-a câștigat reputația de sursă de cafele excelente datorită muncii fermierilor și a reliefului avantajos.
Departamentul Quindio se află la vest de cea mai înaltă ”sierra” a Anzilor, Cordiliera Centrală. Vântul răcoritor și calm coboară prin văi înverzite în timp ce conurile vulcanice se înalță impresionante. Această regiune face parte din Eje Cafetero (axa cafelei). A devenit faimoasă pentru tradiția îndelungată de cultivare a cafelei.
Ferma Finca Palmichal aparține lui Atilano Giraldo și e situată la o înălțime de 1560 de metri. Toate cele 53 de hectare ale fermei sunt plantate cu arbori de cafea. Această fermă unduiește de-a lungul dealurilor luxuriante, unde cafeaua e însoțită de bananieri și yucca.
Atilano a lucrat alături de tatăl său ani de zile și acum reprezintă a treia generație de cultivatori de cafea în regiune. De-a lungul anilor el și-a perfecționat procesele și cunoștințele care implică planta de cafea. Acum știe să producă o cafea Arabica abundentă cu arome interesante și corp generos. Datorită celor două sezoane ploioase caracteristice regiunii, Atilano poate să recolteze de două ori pe an.
Ți-am stârnit interesul despre cafelele din Columbia? – Găsești mai multe sortimente AICI
Recenzii
Nu există recenzii până acum.