Țara de origine: Columbia
Regiune: Tolima
Note aromatice: Piersică, trestie de zahăr, grapefruit, ciocolată cu lapte, nuci.
Procesare: washed
Varietate: Castillo
Altitudine recoltă: 1750 m
Prăjitor: NOMAD, Barcelona
În aroma uscată inițială se simt note dulci de ciocolată cu lapte și nuci. După ce adaugi apă, vei vedea că aromele citrice fructate ies la suprafață și distingi note de grapefruit și piersici, combinate cu o doză de zahăr brun. Senzația palatină e a unei cafele curate și cu aciditate vibrantă, cu un aftertaste ușor de caramel.
Această cafea este produsă de 63 de familii native zonei Tolima, Columbia, care și-au unit forțele sub asociația AGROCEM. Aceste familii se ocupă de toată munca din fermele lor, de cules, procesare și managementul fermelor. Astfel de mici asocații de producători asigură supraviețuirea acestor familii care depind direct de prețul cafelei.
Fermele au între 0.3 și 16 hectare și în toate se cultivă varietatea Castillo, cu toate că o parte au început să experimenteze și cu alte varietăți cum ar fi Pink Bourbon. Aceste ferme sunt adăpostite de soare și culturile sunt umbrite. Lipsa razelor directe ale soarelui pe plantă asigură o dezvoltare lentă, care produce cireșe mari și dulci.
Îți place cafeaua columbiană? Avem mai multe opțiuni AICI.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.