Țara de origine: Columbia
Regiune: Huila
Note aromatice: bomboane cu cireșe, biscuiți, ciocolată cu lapte, portocale
Procesare: decofeinizare cu trestie de zahăr; washed
Varietate: Caturra
Altitudine recoltă: 1735 m
Prăjitor: Hasbean, Marea Britanie
Grad de prăjire: mediu
Finca La Chorrera se află în apropierea orașului Pitalito, în sudul departamentului Huila. Este poziționată în valea râului Grande de la Magdalena, cunoscută și ca Valea Laboyos. Această regiune este considerată una dintre cele mai largi zone de producție de cafea din Columbia.
În această fermă varietățile de cafea sunt 70% Caturra, 20% Colombia F6 și 10% Castillo. Acest decaf provine din producția celor 25.000 de plante Caturra. Pe 6 din cele 8 hectare ale fermei crește cafea, iar celelalte 2 hectare acoperă o zonă muntoasă inaccesibilă și casa cu stația de procesare.
Ferma este deținută și manageriată de familia Claros, Pedro și soția Nelcy alături de cei 6 copii ai lor. E cu adevărat un business de familie în care fiecare ajută la succesul afacerii.
Procesul de decofeinizare cu trestie de zahăr este popular în Columbia și are marele avantaj de a păstra cafeaua la sursă. Astfel, nu e nevoie de transport internațional pentru a apela la o decofeinizare într-o altă fabrică din lume. Acest proces e preferat de Hasbean în defavoarea decofeinizării Swiss Water sau a metodei cu CO2, însă necesită un lot mare, de 4.200 kg de cafea verde pentru o singură tură de procesare.
Începând cu 2017, producția La Chorrera a ajuns la nivelul la care să asigure cantitatea necesară unui lot de decofeinizare. De asemenea, consistența cafelei se simte și în final produsul are o calitate ridicată de fiecare dată.
Cupping notes de la Hasbean
Clean cup: (1–8): 6
Sweetness: (1–8): 7
Acidity: (1–8): 6.5
Mouthfeel: (1–8): 6.5
Flavour: (1–8): 6.5
Aftertaste: (1–8): 6
Balance: (1–8): 6.5
Overall: (1–8): 6
Correction: (+36): +36
Total: (max. 100): 87
Recenzii
Nu există recenzii până acum.