Tara de origine: Columbia
Regiune: Caldas
Note aromatice: Visine / Prune uscate / Tamarind / Cacao
Procesare: Anaerobic Natural
Varietate: Castillo, Colombia
Altitudine recolta: 1800 m
Prajitor: Gardelli, Italia
Cafea Columbia Santa Ana Gardelli
POVESTEA DIN SPATE
Municipiul Anserma este situat în zona de vest a departamentului Caldas. Este un centru agricol unde cultivarea cafelei joacă un rol proeminent. Cooperativa numită Anserma, a început să funcționeze în 1967 și astăzi numără 2.083 de cultivatori de cafea asociați care cultivă cafea de calitate excelentă cu dăruire și pasiune. Cooperativa nu numai că promovează îmbunătățirea calității producției de cafea în regiune, dar și consideră cafeaua ca mijloc de dezvoltare socială și economică. În acest scop, membrii au investit de mult timp toate profiturile obținute din activitățile lor comerciale în programe sociale orientate spre un impact semnificativ asupra comunității mai largi. Ele oferă acces la asistență medicală și asigurări de viață pentru membri, investesc în programe de educație și egalitate de gen și oferă o gamă largă de finanțare pentru membrii producători și familiile lor. Membrii cooperativei au cunoștințe și experiență vastă în comercializarea cafelei, precum și sprijinul Federației Naționale a Producătorilor de Cafea din Columbia și al Comitetului Departamental al Producătorilor de Cafea din Caldas. Cu noul director general Luis Miguel, cooperativa a trecut pentru a îmbrățișa inovația tehnologică în producție și trecerea către cultivarea de cafea de specialitate. În acest scop, în depozit au fost construite zone cu temperatură controlată pentru a avea grijă de microloturile pe care producătorii le livrează. În plus, cooperativa a început să experimenteze loturi prelucrate natural, asumându-și în același timp riscul departe de producători. Cooperativa Anserma a investit în cutia de uscare a cafelei „Nuna” care permite reglarea temperaturii și umidității în procesul de uscare. Aceste cutii au fost inițiate în Columbia în încercarea de a combate climatul zilnic extrem de provocator și în continuă schimbare din Anzii columbieni. Santa Ana este un microlot experimental care implică tineri cultivatori de cafea ai Cooperativei. Conducerea speră să extindă și să îmbunătățească capacitatea Cooperativei pentru a implica mai mulți producători în acest program experimental.
VARIETATEA
Castillo este numit după cercetătorul Jamie Castillo, care a ajutat Cenicafe, centrul de cercetare a cafelei din Columbia, să dezvolte soiul în 2005. Castillo a fost conceput ca o îmbunătățire a soiului Columbia. Este rezistentă la rugina frunzelor (roya) și a devenit rapid cea mai plantată cafea din Columbia. Are un randament ridicat, rezistent la rugina frunzelor și la alte boli prevalente, iar dimensiunea sa mai mică permite o densitate mai mare de plantare.
Cafea Columbia Santa Ana Gardelli
Recenzii
Nu există recenzii până acum.