Țara de origine: Columbia
Regiune: Consacá, Nariño
Note aromatice: rubarbă, cremă de căpșuni, nuci braziliene.
Procesare: washed, uscată la soare și mecanic
Varietate: Colombia, Tabi
Altitudine recoltă: 1900 – 2246 m
Prăjitor: Five Elephant
Ferma Magdalenei Lopez este situată în colțul sudvestic al Columbiei, în regiunea Consacá. În această fermă doamna Magdalena cultivă aproape în întregime varietatea Colombia, cu o mică bucată de pământ pe care crește Tabi. Este dedicată îmbogățirii colecției de plante, a tipurilor de procesare și a sistemelor de uscare pentru a obține cea mai bună calitate în cafea.
Acest micro-lot conține ambele varietăți. Cireșele lor au fost selectate manual la gradul de coacere optimă. Apoi, au fost depulpate și fermentate în bazine mari timp de 24 de ore. Boabele au fost ulterior spălate și așezate la uscat pe paturi înălțate timp de 10 zile. Procesul de uscare se încheie mecanic, cu un uscător mecanizat.
Experiența doamnei Magdalena se observă în calitatea cafelei. Este al doilea an la rând de colaborare între Five Elephant și ferma Santa Fe, iar îmbunătățirea se vede.
Cu un profil aromatic puternic și clar, această cafea se potrivește de minune pentru un espresso.
Explorează și alte cafele potrivite pentru espresso AICI.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.