Țara de origine: Columbia
Regiune: Piendamó
Note aromatice: ghimbir, lime, tort de lămâie, trestie de zahăr
Procesare: lima
Varietate: Castillo
Altitudine recoltă: 1700 m
Prăjitor: NOMAD, Barcelona
Îți dai seama de complexitatea procesului de fermentare prin care a trecut această cafea de la primul contact cu boabele care emană arome puternice de lămâie, ghimbir și trestie de zahăr crudă. Acestea se transferă în note citrice, proaspete, foarte dulci, care lasă în gură un aftertaste persistent de ceai de ghimbir cu lămâie.
Ferma Villa Rosita este situate în regiunea Piendamó, la câțiva kilometric de autostrada PanAmericană. Fiecare lot de la această fermă se procesează diferit , iar Finca El Paraiso beneficiază de cea mai înaltă tehnologie de prelucrare.
Diego Samuel Bermúdez s-a îndrăgostit de cafea în urmă cu 13 ani, atunci când și-a început Aventura cu mai mult entuziasm decât resurse, dar cu convingerea fermă că știe unde vrea să ajungă. Astăzi, își continua visul necompromis de a găsi alternative în cafea, de a crea noi posibilități și noi metode de procesare, producție, marketing și mai ales de a face cafeaua de calitate premium mai accesibilă.
Acest lot particular se procesează cu metoda „Lima”. Așa cum se întâmplă cu majoritatea cafelelor din varietatea Castilla, aroma lor e delicată, însă peste notele remarcate la degustare tronează clar glazura de lămâie, ghimbirul și lime-ul.
Ce presupune procesarea Lima?
O fermentație anaerobă a cireșelor de cafea timp de 36 de ore, urmate de spălare și scufundarea în apă timp de 48 de ore pentru a extrage acizii clorogenici. În stagiul de uscare, umiditatea este redusă la 16% și se stabilizează așa timp de 8 zile, după care este redusă la 11%. Acest ultim pas lasă loc drojdiilor naturale din cafea să se activeze și să se stabilizeze și să ii dea cafelei aromele extraordinare.
Explorează și alte cafele competition series la noi in shop AICI.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.