Țara de origine: Costa Rica
Regiune: Tarrazu
Note aromatice: ananas, afine, ciocolată cu lapte
Procesare: macerare semi-carbonică/fermentație anaerobă
Varietate: Catuai
Altitudine recoltă: 1800 m
Prăjitor: La Cabra, Danemarca
Acest lot reprezintă cu mândrie terenul Altos, cu toate caracteristicile climatice care influențează aparte gustul cafelei.
La 70 de km sud de capitala Costa Rica, San Jose, se întinde regiunea Tarrazu, înălțată pe culmi de până la 3000 m, cu sol vulcanic și umbră suficientă pentru a fi o zonă ideală de cultivat cafea.
Mauricio Vindas este o legendă locală printre producătorii de cafea, un pionier al experimentelor cu fermentația boabelor și cu metodele de procesare.
Colaborarea dintre La Cabra și Mauricio Vindas a ajuns la șapte ani, iar de doi ani comercializează și cafea procesată prin macerație semi-carbonică.
Tehnica de macerare semi-carbonică
Este preluată din industria vinului și presupune fermentarea bobului întreg în loc de zdrobit. Același lucru e valabil și pentru cafea. Cireașa de cafea în loc să fie depulpată este adăugată întreagă în butoaiele de fermentare. Macerarea carbonică presupune etanșarea butoiului de unde și denumirea alternativă de fermentație anaerobă.
Cauți alte cafele procesate similar? vezi AICI
Recenzii
Nu există recenzii până acum.