Țara de origine: Costa Rica
Regiune: Lourdes de Naranjo, Western Valley
Note aromatice: ananas cuburi, apă de trandafir, ceai oolong, zahăr alb
Procesare: yellow honey
Varietate: Geisha
Altitudine recoltă: 1600 m
Prăjitor: Hasbean, Marea Britanie
Face parte dintr-o colecție limitată care prezintă cafele unice și excepționale din lume, motiv pentru care ambalajul este de 125 în loc de 250 g.
Micro-stația de procesare ARBAR aparține familiei Arrieta Barboza care locuiesc lângă aceasta înconjurați de loturi de cafea din varietăți neobișnuite, cu o vedere panoramică spre Western Valley.
Familia își conduce ferma după principiile agriculturii organice, cu mare accent pe biodiversitate, într-o fermă autosustenabilă care le asigură și traiul zilnic. Ferma e plină de pomi care umbresc arbuștii de cafea și îmbogățesc solul, iar printre ei se plimbă animalele domestice care țin sub control buruienile și fertilizează solul.
Producția de cafea e mică și vine din plante sensibile, însă produsul final e spectaculos.
1 recenzie pentru Costa Rica ARBAR – competition series – raritate