Tara de origine: Costa Rica
Regiune: Tarrazu – Terroir Best Lot – Calderon Castillo family
Note aromatice: Toffee / Unt de arahide / Lamaie / Prune
Procesare: White Honey
Varietate: Typica mejorado
Altitudine recoltă: 1900-2000 m
Prăjitor:Gardelli, Italia
Cafea Costa Rica Don Cayito Gardelli
Don Cayito este cultivat in Santa Maria de Dota, situat în regiunea de cafea Tarrazu, Costa Rica. Plantatiile de cafea sunt situate la o altitudine de 1650 – 2100 msl intr-un peisaj minunat de vai abrupte pline de plante, care protejeaza culturile de clima atlantica, dar permit briza oceanului din Pacific, cu multe ore insorite in timpul zilei. Zona este deja cunoscuta ca un tăram al cafelei de excepție, nu numai pentru caracteristicile solului sau, ci si pentru experienaa si munca asidua a cultivatorilor de cafea. In căutarea unui standard de calitate inalt, din 2009 fermierii au început sa prelucreze cafeaua in micro-moara proprie din Los Angeles. Datorita deschiderii morii, acestia sunt acum capabili sa continue munca si ingrijirea din cultura pana la procesare, împartind recolta in loturi si microloturi in functie de soiul de cireasa de cafeasi de procedeul care va fi aplicat (spalat, honey sau natural). ). in plantatiile lor sunt cultivate soiuri traditionale din Costa Rica, precum Caturra si Catuai Red si Yellow, precum si soiuri mai exotice cautate de piața de cafea de tip boutique, precum Typica, SL 28 si Geisha, printre altele. Datorita acestui efort si atentie, in 2018 lotul lor de Geisha a caștigat primul loc la concursul Costa Rica Cup of Excellence din 2018.
VARIETATEA
Cafea Costa Rica Don Cayito Gardelli
Typica provine din stocul yemenit, dus mai întai in Malabar, India, iar mai tarziu in Indonezia de catre olandezi. Mai tarziu si-a facut drum spre Indiile de Vest, spre colonia franceza de la Martinica. Typica a evoluat genetic pentru a produce noi caracteristici, adesea considerate noi soiuri. Typica Mejorado este o versiune imbunatatita a Typica si este cultivata în principal în Ecuador. Pe baza testelor genetice realizate de World Coffee Research – Typica Mejorado este de fapt un soi Bourbon, polenizat incrucisat cu un soi etiopian Landrace.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.