Țara de origine: Costa Rica
Regiune: Naranjo, Alajuela, ferma Licho
Note aromatice: măr verde, prună galbenă, caisă, lămâie
Procesare: yellow honey
Varietate: Geisha
Altitudine recoltă: 1500 m
Prăjitor: Hasbean, Marea Britanie
Ferma Licho aparține familiei Aguilera și se găsește în zonă vulcanică din coridorul cordilierei nordice a Costa Rica, la o altitudine de 1500m. În afară de culegătorii sezonieri, toată munca de la fermă e făcută de frații Aguilera, de la curățarea și fertilizarea plantației la manevrarea stației de procesare și a paturilor de uscare a cafelei. Sunt o familie numeroasă de 12 frați și surori la a doua generație de producători de cafea. Tatăl lor a fost printre primii crescători de cafea în zonă și le-a demonstrat în urmă cu 70 de ani vecinilor neîncrezători că în regiune lor se poate crește cafea.
Cireșele de cafea sunt depulpate fără apă pentru că în zona Naranjo apa este prețioasă și rară. Astfel, boabele rămân îmbrăcate in mucilagiul caracteristic și au nevoie desa îngrijire specială pentru a nu fermenta peste măsură. Talentul și priceperea fraților Aguilera pun în valoare varietatea Geisha și caracterul ei puternic floral.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.