Țara de origine: El Salvador
Regiune: Ahuachapán
Note aromatice: cacao, migdale, curmale, banane coapte
Procesare: natural
Varietate: Bourbon
Altitudine recoltă: 1300 m
Prăjitor: Hasbean, Marea Britanie
Grad de prăjire: Medium-dark
Finca Argentina se află în lanțul muntos Apaneca-Ilamtepec, în apropierea orașului Turin. Această fermă deosebită este presărată de izvoare naturale și e așezată la o altitudine de 1300 m deasupra nivelului mării.
Ferma îi aparține lui Alejandro Martinez care, alături de tatăl său, a moștenit în 2008 terenul și alte câteva ferme de cafea de la bunicul său, Guillermo Martinez.
În sezonul de recoltă, numărul de angajați la Finca Argentina crește la 50 și include membrii familiilor celor angajați pe toată durata anului, pentru a asigura familiilor un venit în plus. Anual, Alejandro și tatăl său sărbătoresc munca în echipă cu o masă festivă și se asigură că plantează în ferme și porumb pe care îl împart cu familiile muncitorilor. Printr-un efort comun alături de municipalitate, lideri locali și alți fermieri din apropiere, cei doi au contribuit la dezvoltarea comunității locale, asigurând materiale pentru îmbunătățirea rutelor de acces.
În ultimii cinci ani au observat o revitalizare a faunei locale odată cu adoptarea managementului ecologic al fermei. Creșterea biodiversității, reapariția unor animale sălbatice și a unor plante native contribuie în final la îmbunătățirea calității cafelei.
Cafeaua din El Salvador este într-un procent de aproape 70% din varietatea Bourbon, considerată tradițională țării. Aici se reunesc condiții climaterice perfecte pentru această varietate care se întreține greu și produce relativ puține cireșe anual/plantă.
Cupping notes de la Hasbean:
Clean cup: (1–8): 6
Sweetness: (1–8): 7
Acidity: (1–8): 6
Mouthfeel: (1–8): 6.5
Flavour: (1–8): 6.5
Aftertaste: (1–8): 6.5
Balance: (1–8): 6
Overall: (1–8): 6
Correction: (+36): +36
Total: (max. 100): 86.5
Recenzii
Nu există recenzii până acum.