Țara de origine: El Salvador
Regiune: Sonsonate (Santa Ana)
Note aromatice: Lamaie, Zahar alb, Ananas
Procesare: Washed
Varietate: Pacamara
Altitudine recoltă: 1700 -2000 m
Prăjitor: Hasbean, Marea Britanie
Juan Jose Ernesto ‘Neto’ Menéndez Argüello aparține celei de-a patra generații de fermieri de cafea din familia sa. Tatăl său a murit în 1995. După ce și-a terminat studiile la universitate, Neto a avut ocazia să înceapă să lucreze în industria cafelei la J. Hill & Cia în 2000. A părăsit J. Hill & Cia după cinci ani și a început a doua experiență de cafea la JASAL.
Ambele companii i-au oferit ocazia să cunoască „Grano de Oro” dintr-o altă perspectivă, permițându-i să învețe arta și pasiunea cupping-ului. El spune că acestea sunt foarte importante în viața lui și că îi oferă posibilitatea de a aplica cunoștințele și experiența de cafea pe care le-a acumulat de-a lungul anilor.
În timpul petrecut în lumea cafelei, a participat la diferite evenimente precum Cupa de excelență (juriul național 2003 – 2011), Licitația Q, Q Grader și programul Star Cupper organizat de SCAA și CQI.
Las Brumas este situat între 45 și 60 de minute de orașul Santa Ana. Are o suprafață cultivată cu un randament de cafea în valoare de 60 de hectare, toate fiind la o altitudine cuprinsă între 1.450 și 1.700 de metri deasupra nivelului mării (m.a.s.l.). Produce aproximativ 600 de pungi de cafea în fiecare an și are o suprafață de 35 de hectare de munte virgin la o altitudine cuprinsă între 1.700 și 2.000 m.a.s.l.
Ferma este situată în departamentul Sonsonate, lângă zona cunoscută sub numele de San Blas. Las Brumas are un sol vulcanic foarte bogat; este profund și foarte fertil și a fost generat de diferite erupții vulcanice Ilamatepec și Izalco de-a lungul istoriei.
Unul dintre cele mai importante elemente este microclimatul. La fermă fiind foarte cețos în cea mai mare parte a anului, Neto a decis să numească ferma Finca Las Brumas. Acest microclimat uimitor este generat atunci când aerul cald din Oceanul Pacific se ciocnește cu vârfurile înalte ale Parcului Național Los Volcanes (care cuprinde vulcanii Santa Ana, Cerro Verde și Izalco).
Datorită poziției sale între acești trei vulcani celebri din El Salvador, acest microclimat unic reduce cantitatea de lumină de zi pe care o primesc arborii de cafea. Acest lucru ajută arborii de cafea să aibă o fotosinteză foarte lentă, îmbunătățind procesul de maturare; la rândul său, aceasta îmbunătățește unele atribute care sunt strâns legate de maturitate, cum ar fi aroma, dulceața, aciditatea și aroma.
Când este fierbinte, toate acestea sunt limonadă de modă veche, cu multă lămâie proaspătă și zahăr alb. Pe măsură ce se răcește, dulceața devine mai complexă cu o margine de fructe tropicale, cum ar fi ananasul.
Cupping notes de la Hasbean:
Clean cup: (1–8): 7
Sweetness: (1–8): 7
Acidity: (1–8): 7
Mouthfeel: (1–8): 6
Flavour: (1–8): 7
Aftertaste: (1–8): 6
Balance: (1–8): 6
Overall: (1–8): 7
Correction:(+36): +36
Total: (max. 100): 89
Recenzii
Nu există recenzii până acum.