Țara de origine: El Salvador
Regiune: Usulutan
Note aromatice: mandarine, piersică, zahăr brun
Procesare: macerare semi-carbonică/ fermentație anaerobă
Varietate: Pacamara
Altitudine: 1550 m
Prăjitor: La Cabra, Danemarca
Cafeaua provine dintr-o fermă de familie fondată în urmă cu 120 de ani și este deținută de Gilberto Baraona, parte din a patra generație de producători de cafea din familia sa. Este situată pe versantul vulcanului Tecapa și reprezintă mândria lui Gilberto pentru că aici crește cea mai mare varietate de cafea, cu multe soiuri rare.
Ferma lui Gilberto a fost inclusă de 17 ori în Top of Excellence.
Los Pirineos este un centru acreditat de experimente al World Coffee Research și aici cresc peste 17 varietăți de cafea.
Toate cafelele crescute aici sunt procesate la stația Tecapa, construită în 2014 special pentru procesarea cafelelor de calitate premium care vin din micro-loturi.
Gilberto vede stația ca pe o bucătărie de fine dining, în care pregătirea și sistemele folosite livrează un produs extraordinar.
Acest nivel de control și precizie este susținut de angajați bine formați, care sunt plătiți mult peste salariul minim, lucru care îi face și pe muncitorii sezonieri să revină să lucreze pentru Gilberto și fermele sale.
Tehnica de macerare semi-carbonică
Este preluată din industria vinului și presupune fermentarea bobului întreg în loc de zdrobit. Același lucru e valabil și pentru cafea. Cireașa de cafea în loc să fie depulpată este adăugată întreagă în butoaiele de fermentare. Macerarea carbonică presupune etanșarea butoiului de unde și denumirea alternativă de fermentație anaerobă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.