Țara de origine: Etiopia
Regiune: Guji – stația Ch’Ire Ameli
Note aromatice: căpșuni, afine, portocale, lime, papaya
Procesare: clasic natural
Varietate: heirlooms (varietăți care cresc în zonă natural)
Altitudine recoltă: 1950-2150 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Regiunea Guji din Sidamo, în sudul Etiopiei, e cunoscută pentru cafeaua „de pădure” care crește sălbatic în arbuști de-a lungul râului Mora Mora. Această regiune are și multe ferme de cafea care cooperează pentru procesare și export. Varietatea de cafea tipică regiunii Guji este moștenirea lor de generații. Pentru noi, e important că tradiția s-a păstrat, întrucât această cafea trece prin procedee tradiționale și are un gust similar cafelei de demult.
Este al patrulea an de colaborare între fermierii etiopieni care își procesează cafeaua la stația Ch’Ire Ameli și prăjitorul, Gardelli. La stația de procesare, peste 700 de fermieri își aduc boabele culese pentru a fi selectate atent și supuse procesării naturale cu uscare pe paturi înălțate.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.