Țara de origine: Etiopia
Regiune: Guji, Yirgacheffe
Note aromatice: flori, lămâie dulce, kaki, ceai negru, zmeură
Procesare: washed
Varietate: heirlooms
Altitudine recoltă: 1900 – 2350 m
Prăjitor: Hasbean, Marea Britanie
Grad de prăjire: light – medium
Ana Sora este o fermă privată deținută de Israel Degfa. El a crescut înconjurat de toate aspectele industriei de cafea, urmărindu-și tatăl, manager de stație de procesare și mama, care vindea cafea navetiștilor în stația de autobuz locală. Ferma este localizată în regiunea Guji, învecinată cu Uraga și Adola, locuri în care Israel ale alte stații de procesare. (și de la care am mai avut cafele în trecut)
Ferma a fost înființată în 2013 și din 2016 Hasbean preia anual cafele de la ei. Este una dintre cele mai diferite cafele testate de ei, cu un profil unic. Pentru Etiopia e neobișnuit să găsești ferme private de 250 de hectare, când norma este de mici grădini personale de câte 2 hectare. Este de asemenea neobișnuit să găsești o fermă atât de mare la o altitudine atât de ridicată.
Altitudinea ajută cu maturarea înceată a cireșelor și lasă bobului de cafea timp în plus pentru a absorbi compuși aromatici și zaharuri care se concretizează într-un profil unic de gust.
Fiecare stație de procesare are 1000-2000 de membri afiliați, lucru valabil și pentru Israel Degfa. El preia cafea de la micii producători apropiați care cultivă porțiuni foarte mici de teren. Mai mult, el îi ajută prin educație și asistență financiară.
Cupping notes oferite de Hasbean:
Clean cup: (1–8): 7
Sweetness: (1–8): 6.5
Acidity: (1–8): 6.5
Mouthfeel: (1–8): 6
Flavour: (1–8): 7
Aftertaste: (1–8): 8
Balance: (1–8): 6
Overall: (1–8): 7
Correction: (+36): +36
Total: (max. 100): 90
Recenzii
Nu există recenzii până acum.