Țara de origine: Etiopia
Regiune: Yirgacheffe
Note aromatice: iasomie, mango, caise, ceai Earl Grey.
Procesare: washed
Varietate: Heirlooms
Altitudine recoltă: 1900 – 2000 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Această cafea provine de la câteva ferme de familie organizate în jurul cooperativei Banko Gotiti din satul cu același nume, în regiunea sudică a Etiopiei. Cooperativa a fost înființată în 2012 și astăzi are aproximativ 300 de membri. Cooperativa Banko Gotiti este recunoscută în Etiopia pentru selecția excelentă de cireșe de cafea de calitate superioară.
Cireșele sunt selectate cu atenție și sunt așezate imediat după cules pe paturi înălțate. Structura paturilor asigură o circulație eficientă a aerului și controlul temperaturii pentru o uscare optimă. După ce cireșele scad în umiditate până la un procent de 11.5 – 12% sunt stocate într-un depozit local. De acolo sunt transportate în capitala Addis Ababa unde sunt procesate și exportate.
Ce inseamnă procesarea washed?
Cafelele procesate washed scot în evidență strict calitatea bobului. Astfel se simte mai bine interiorul, cu accend pe ceea ce a absorbit bobul în mod natural în timpul formării: zaharuri naturale, nutrienți etc. O cafea washed este sensibilă și la varietatea, solul, vremea, gradul de coacere, fermentația, spălarea și uscarea boabelor, procese care influențează enorm gustul și aroma finală.
Cafelele washed reflectă știința creșterii cafelei perfecte și influența mare pe care o au fermierii asupra construcției profilului aromatic din bob. Dacă analizezi cafelele washed, vei simți cum țara de origine și condițiile de mediu în care a crescut cafeaua își pun amprenta asupra aromei finale.
Preferi cafelele din Etiopia? Verifică AICI ce alte cafele avem din aceeași țară!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.