Țara de origine: Etiopia
Regiune: Gedeb, Halo Beriti
Note aromatice: piersică, citrice, bergamotă
Procesare: washed
Varietate: Heirlooms
Altitudine recoltă: 2000 – 2200 m
Prăjitor: Coffee Collective, Danemarca
Compania pentru dezvoltare agriculturală METAD colaborează cu foarte mulți mici fermieri pentru îmbunătățirea producției și calității cafelei. Compania are mai multe stații de procesare în Etiopia și produc atât cafele washed, cât și uscate natural la soare. În Gedeb, au o stație de spălare și o moară uscată unde fermierii își aduc la sfârșitul zilei de cules cireșele rumene în saci de iută pe spatele unor măgăruși.
Dacă îi intrebi pe localnici îți vor spune numele cafelelor în limba lor, însă majoritatea culeg Typica și Bourbon, sau hibrizi spontani dintre cele două.
Arbuștii de cafea sunt îngrijiți atent și sunt foarte sănătoși. METAD angajează tineri agronomi pentru aceste treburi și împreună cu prăjitorii construiesc un cadru transparent și sustenabil de comerț al cafelei.
1 recenzie pentru Etiopia Buku – filter