Țara de origine: Etiopia
Regiune: Sidamo
Note aromatice: Iasomie / papaya / ananas / fructul pasiunii / piersica
Procesare: Classic Natural
Varietate: Heirloom
Altitudine recoltă: 2100 – 2200 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Varietatea de cafea:
Heirlooms, moștenirea etiopiană, de ce un nume generic? Se estimează că există undeva între șase și zece mii de soiuri de cafea în Etiopia. Și datorită acestei cifre colosale, au rezultat teste genetice pentru a permite cumpărătorilor să distingă varietatea. Odată cu polenizarea încrucișată care se întâmplă în mod natural în sălbăticie, numele „Moștenirea etiopiană” există ca o expresie generală pentru a descrie această întâmplare. Cu toate acestea, acest lucru face din Etiopia un mister – și un mister interesant, deoarece fiecare sat sau oraș ar putea avea un soi diferit, care ar putea avea proprietăți foarte unice.
Povestea din spate:
Această cafea este un microlot din zona Keramo. A fost denumit Duwancho datorita profilului sau incredibil de fructat: Duwancho este numele unui fruct răspandit în aceeasi zona. Cafeaua provine de la 279 de fermieri din zona satului Keramo, care sunt membri ai cooperativei Daye Bensa. Lotul este procesat natural pentru a spori explozia de arome fructate pe care o detine aceasta cafea. Microloturile Daye Bensa sunt produse la o scară limitata, ceea ce asigura un control maxim pe calitatea boabelor. De îndata ce cafeaua soseste la ferma, aceasta este sortata si se culeg ciresele coapte. Se usuca apoi pe paturile africane timp de 13-15 zile; o singura persoană este responsabila de un singur pat, iar ciresele de cafea sunt rotite la fiecare 15 minute pentru a se asigura uniformitatea uscării. La Daye Bensa se acorda cea mai mare atenție trasabilitatii microloturilor. Registrul de evidenta al loturilor este urmarit cu atentie, iar loturile sunt separate cu sarguinta pentru a garanta cea mai inalta calitate. Loturile sunt etichetate în felul următor: atunci cand ciresele de cafea sunt receptionate, acestea sunt separate in functie de satul de provenienta, iar cafeaua este tinută separat pe tot parcursul depozitarii, uscarii si procesarii, cu etichete care indica detaliile de livrare, numele fermei, numarul lotului si multe altele detalii despre lotul respectiv. Daye Bensa este o afacere cu o puternica orientare catre comunitate: ofera o plata suplimentara fermierilor, un bonus pe baza contributiei aduse la volumul microloturilor si la consistenta calitătii bobului de cafea. Cooperarea cu scolile din sat este, de asemenea, infloritoare.
Etiopia Duwancho – Competition series
Recenzii
Nu există recenzii până acum.