fbpx

Etiopia Halo Beriti – Competition series

120.00 lei

O cafea aromata si fructata, cu aciditate moderata și note de vanilie, afine, mango, mandarina, toffee

Scor de calitate: 90,75 puncte

*Competition Series*

Cantitate: 250 grame

În stoc

Brands:Gardelli

Țara de origine: Etiopia

Regiune: Gedeo

Note aromatice: Vanilie / Afine / Mango / Mandarina / Toffee

Procesare: Tej Fermented Natural

Varietate: Heirloom

Altitudine recoltă: 1950 – 2150 m

Prăjitor: Gardelli, Italia

 

Povestea din spate

Fermele din regiunea Halo Beriti au fost printre cele mai bine clasate la competitia Etiopiana “Cup Of Excellence” in 2020, iar lotul CoE a fost procesat in același mod in care este acest lot.Lotul lui Halo” a primit locul 21 în clasamentul general al “Cup Of Excellence”.

Halo a denumit metoda de procesare dupa cea pe care a folosit-o si la  vinul etiopian din miere – Tej. Inainte de recoltare, Halo ii instruieste pe culegatori si ii invata despre standardele de colectare a cireselor pentru cafeaua de specialitate.

Procesul de fermentare

Ciresele de cafea sunt plasate mai intai in rezervoare cu apa, iar ciresele necoapte ce plutesc sunt indepartate. Dupa sortarea initiala, ciresele sunt plasate in rezervoare timp de 4-5 zile, unde incepe procesul de fermentare. Aici se intampla si procesul anaerob. Pulpa ciresei de cafea este lasata pe semintele de cafea in timpul acestui proces, facandu-l un proces natural anaerob . Dupa 4-5 zile de ermetizare in rezervoare, ciresele sunt asezate pe paturi inalte pentru a se usca. Ciresele de cafea sunt rotite în mod regulat si orice defecte sunt indepartate pe parcursul intregului proces de uscare, astfel incat sa ramana doar cele mai bune cirese de cafea. Acest stil de fermentare necesita multa atentie, atat in rezervoare, cat si pe paturile de uscare, deoarece bacteriile implicate pot fi destul de volatile. Rezultatul este o aroma deosebita in ceasca, cu o multime de arome foarte funky si interesante.

Varietatea de cafea:

Heirlooms, moștenirea etiopiană, de ce un nume generic? Se estimează că există undeva între șase și zece mii de soiuri de cafea în Etiopia. Și datorită acestei cifre colosale, au rezultat teste genetice pentru a permite cumpărătorilor să distingă varietatea. Odată cu polenizarea încrucișată care se întâmplă în mod natural în sălbăticie, numele „Moștenirea etiopiană” există ca o expresie generală pentru a descrie această întâmplare. Cu toate acestea, acest lucru face din Etiopia un mister – și un mister interesant, deoarece fiecare sat sau oraș ar putea avea un soi diferit, care ar putea avea proprietăți foarte unice.

 

Povestea din spate:

Această cafea este un microlot din zona Keramo. A fost denumit Duwancho datorita profilului sau incredibil de fructat: Duwancho este numele unui fruct răspandit în aceeasi zona. Cafeaua provine de la 279 de fermieri din zona satului Keramo, care sunt membri ai cooperativei Daye Bensa. Lotul este procesat natural pentru a spori explozia de arome fructate pe care o detine aceasta cafea. Microloturile Daye Bensa sunt produse la o scară limitata, ceea ce asigura un control maxim pe calitatea boabelor. De îndata ce cafeaua soseste la ferma, aceasta este sortata si se culeg ciresele coapte. Se usuca apoi pe paturile africane timp de 13-15 zile; o singura persoană este responsabila de un singur pat, iar ciresele de cafea sunt rotite la fiecare 15 minute pentru a se asigura uniformitatea uscării. La Daye Bensa se acorda cea mai mare atenție trasabilitatii microloturilor. Registrul de evidenta al loturilor este urmarit cu atentie, iar loturile sunt separate cu sarguinta pentru a garanta cea mai inalta calitate. Loturile sunt etichetate în felul următor: atunci cand ciresele de cafea sunt receptionate, acestea sunt separate in functie de satul de provenienta, iar cafeaua este tinută separat pe tot parcursul depozitarii, uscarii si procesarii, cu etichete care indica detaliile de livrare, numele fermei, numarul lotului si multe altele detalii despre lotul respectiv. Daye Bensa este o afacere cu o puternica orientare catre comunitate: ofera o plata suplimentara fermierilor, un bonus pe baza contributiei aduse la volumul microloturilor si la consistenta calitătii bobului de cafea. Cooperarea cu scolile din sat este, de asemenea, infloritoare.

 

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Etiopia Halo Beriti – Competition series”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile.

Livrarea produselor:

Preturile din lista contin T.V.A si pot suferi modificari fara notificari prealabile. Livrarea produselor se face prin firma de curierat Urgent-Cargus.

Termenul de livrare este de 1-2 zile lucratoare.

Tarif standard*: se va aplica tariful Local sau tariful National pentru fiecare prag de greutate.

  • Livrare catre localitati situate in afara ariei de acoperire → se aplica in cazul in care preluarea/livrarea unui colet se realizeaza in afara localitatilor mentionate in Aria de acoperire Urgent Cargus.
  • Deschidere colet la livrare → permite destinatarului deschiderea si verificarea vizuala (nu si tehnica), timp de maxim 5 minute - a continutului inainte de predarea acestuia.

 

A.   Tarif livrare / piesa

 

Tarif standard
• 1 – 3 kg

 

 

• National: 19.00 lei

 

• 4 – 5 kg

 

 

• National: 24.00 lei

 

• 6 – 10 kg

 

 

• National: 28.00 lei

 

• 11 – 15 kg:

 

 

• National: 37,00 lei

 

• 16 – 20 kg

 

• National: 43,00 lei

 

• 21 – 25 kg

 

 

• National: 50,00 lei

 

• 26 – 31 kg

 

 

• National: 60,00 lei

B.   Servicii cu valoare adaugata: National

 

·         Deschidere cu verificare

 

5.5 lei
·         Serviciul contra ramburs prin Cont colector

 

5.5 lei
·         Livrare sambata

 

7.5 lei