Țara de origine: Etiopia
Regiune: Sidamo
Note aromatice: iasomie, lămâie, pomelo, ceai Earl Grey.
Procesare: washed
Varietate: Heirlooms
Altitudine recoltă: 1800 – 1950 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Etiopia are reputația de țară mamă pentru unele dintre cele mai fascinante varietăți de cafea Arabica. Cafeaua este element central în cultura și obiceiurile etiopiene, dar și în economie.
Aflată la 40 de km de Shakiso, stația de procesare a lui Faisal din Mulish a fost prima construita în zonă în 2014. Situată pe patru hectare, stația se află la o altitudine de 1750 de metri, pe o pantă care coboară spre râul Mormora. Deși accesul către stație este dificil, locația e ideal poziționată pentru fermieri pe care îi scutește de un drum lung pe teren accidentat pentru a ajunge să-și vândă cafeaua.
Faisal se asigură că stația Mulish este de ajutor pentru comunitatea locală. Pentru ei, fermierii sunt coloana vertebrală a afacerii, de aceea le acordă mare importanță și se asigură că nevoile lor sunt îndeplinite.
Mai mult, stația ajută la pregătirea tehnică a fermierilor ca aceștia să își îmbunătățească tehnicile de cultivare și să livreze cafea excelentă în continuare. De la începutul lui 2020, Mulish cumpără cafea de la 880 de fermieri din apropiere.
Mulți dintre acești mici cultivatori sunt relativ noi în regiune, mutându-se aici în ultimii 10 ani. Din cauza unor programe guvernamentale de relocare, unii fermieri au venit din regiuni apropiate cum e Guji, alții din regiuni îndepărtate, ca Harar.
Fiecare familie cultivă în medie 4 hectare și pe lângă cafea se ocupă și de vite, miere și alte culturi pe care le pot monetiza.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.