Țara de origine: Etiopia
Regiune: Guji
Note aromatice: soc, mango, ananas, piersica, cidru de pere, cacao
Procesare: special anaerobic
Varietate: Heirloom
Altitudine recoltă: 2000 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Este aceeași cafea cu care Odd-Steinar Tøllefsen a câștigat finala Cupei Mondiale de Brew în 2015. Aceste boabe vin de la stația Adola din Guji, cu susținerea producătorului Israel Degfa, unde au avut loc numeroase experimente interesante în procesarea cafelei. Acest lot este procesat cu tehnica “bag fermentation” și e numită după Semeon Abay, cel ce se ocupă de această procesare.
Cafeaua obținută din acest procedeu nu este aspectuoasă, însă are un gust extraordinar. Boabele care nu arată prea bine în loc să fie culese manual din lot sunt lăsate pentru a da o nouă dimensiune cafelei. Echipa Gardelli e convinsă de ceva timp că o cafea eterogenă, “imperfectă” poate să dea unele dintre cele mai deosebite extracții.
Producătorul acestui lot, Israel Degfa, este alături comunitatea locală și de fermieri. El a crescut într-o zonă producătoare de cafea și are un profund respect față de fermieri, atât ca oameni cât și ca parteneri de afaceri. Israel construiește școli pentru comunitățile locale, oferă terenul, plătește construcția și se asigură că elevii au acces la apă curată. Guvernul se ocupă de managementul școlilor și plata profesorilor, iar Israel contribuie deseori cu materiale de studiu. Acest lot de cafea este achiziționat printr-un program din care o parte a profitului este direcționată direct către proiectele școlare demarate de Israel.
Explorează și alte cafele Ninety Plus in colecția noastră de Competition Series coffee AICI.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.