Țara de origine: El Salvador
Regiune: Santa Ana
Note aromatice: mure, prune galbene, pomelo, ananas, prune uscate
Procesare: fermentație anaerobică naturală
Varietate: Red Bourbon
Altitudine recoltă: 1650 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Cu mulți ani în urmă, Ruffattis s-a mutat în El Salvador din Torino, Italia, și a început să cultive cafea la scurt timp după ce s-a stabilit în noua sa țară. Cinci generații mai târziu, Finca El Salvador aparține aceleaiși familii care păstrează pasiunea pentru cultivarea cafelei.
Această fermă este localizată în vârful Cerro El Aguila, pe versantul Nordic al lanțului muntos Apaneca-Ilamatepec. Cafeaua din această fermă este cultivată la o altitudine medie de 1650 de metri. În trecut, această altitudine era nepotrivită pentru varietatea Bourbon, pentru că era prea rece. Datorită schimbărilor climei din ultimii ani, acum este posibil, ba chiar necesar, să se testeze altitudini mai înalte pentru creșterea cafelei.
În ultimii ani, noua generație de fermieri reprezentată de Rodolfo Ruffatti Batlle s-a axat pe introducerea în fermă a unor varietăți exotice de cafea . Ei au recoltat în acest an pentru prima data Rume Sudan, în pepinieră se pregătesc plante de SL-28, iar pentru anul viitor au planificat plantarea de Tabi și Pink Bourbon adus din Columbia. Vom urmări cu interes următoarele loturi de cafea de la această fermă și sperăm să găsim cafele extraordinare pe care să le aducem în România pentru voi.
Cafeaua este procesată direct de producător. Majoritatea sunt supuse procesării honey, cu volume mai mici destinate prelucrării naturale clasice. După câțiva ani de experimente, fermentația lungă, cunoscută și ca fermentație anaerobică, a ajuns să fie implementată în fermă. Acest proces implică fermentația cireșei cu tot cu pergamentul care îmbracă bobul. În ceașcă, acest stil de procesare scoate în evidență notele fructate și aciditatea plăcută a cafelei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.