Țara de origine: Kenya
Regiune: Kirinyaga / Kamwangi Factory
Note aromatice: coacăze negre, măceșe, grapefruit, miere, unt
Procesare: kenya washed
Varietate: SL 28 & SL 34
Altitudine recoltă: 1600 -1800 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
În Kenya, industria cultivatorilor de cafea e organizată în cooperative locale care folosesc stații comune de spălare a cafelei. Kamwangi este o astfel de stație(sau “fabrică” în limbajul local) și aparține cooperativei New Ngariama din districtul Kirinyaga. Este așezată pe versantul muntelui Kenya la o altitudine de 1600m, în provincia centrală a țării, o zonă bogată în activități de agricultură. Kamwangi este cea mai mare stație de procesare a cooperativei și a fost fondată în 1982. Stația are 20 de angajați permanenți și până la 50 în sezonul de recoltă când aproape 500 de membri își aduc boabele aici.
Regiunea Kirinyaga e faimoasă pentrude cafeaua sa. Această zonă beneficiază de un sol vulcanic bine drenat, situat la altitudini de peste 1100 m și scăldat în precipitații anuale bogate, de peste 1400mm anual. Membrii acestei cooperative au acces la traininguri și sfaturi tehnice pe care le folosesc pentru a îmbunătăți recolta.
1 recenzie pentru Kenya Kamwangi – competition series