Țara de origine: Kenya
Regiune: Gatanga
Note aromatice: grapefruit, portocale roșii, coacăze negre.
Procesare: washed
Varietate: SL 28 AB & Ruiru 11 AB
Altitudine recoltă: 1550 – 1650 m
Prăjitor: Hasbean, Marea Britanie
Primul arbust de cafea a fost plantat în Kiriga Estate în anul 1954, de către coloniști. În aceeași perioadă, la câțiva kilometri depărtare, Aloysius Gakunga își ajuta tatăl să planteze prima plantă de cafea în zonă. Regiunea e cunoscută după satul Gaitegi, Muranga. Micul Aloysius trecea cu bicicleta pe lângă vastele plantații de cafea ale “estatelor” și visa la momentul în care una din ele îî va aparține. Visul i s-a împlinit în 1976.
Fiul lui Aloysius a moștenit dragostea de cafea și numele bunicului său, iar în 2014 și ferma. Dr. Brian Ndungíu Gakunga este un fermier renumit în cercurile de cafea ale Kenyei. Este membru fondator și vechi Secretar de Onoare al Asociației Producătorilor de Cafea din Kenya. Această organizație lucrează la promovarea intereselor sociale și economice ale cultivatorilor de cafea prin implicare națională și internațională.
Cafeaua din Kiriga este predominant SL 28, recunoscută internațional pentru calitatea finală din ceașcă. Ferma are și 2 hectare de Ruiru 11, a cărei rezistență crește în fața bolilor specifice cafelei.
Cupping notes de la Hasbean:
Clean cup: (1–8): 6
Sweetness: (1–8): 6
Acidity: (1–8): 7
Mouthfeel: (1–8): 6.5
Flavour: (1–8): 7
Aftertaste: (1–8): 7
Balance: (1–8): 6
Overall: (1–8): 6.5
Correction:(+36): +36
Total (max. 100): 88
Recenzii
Nu există recenzii până acum.