Țara de origine: Kenya
Regiune: Kirinyaga
Note aromatice: bergamotă, măr verde, mure, piersică
Procesare: kenya washed
Varietate: SL 28, SL 34
Altitudine recoltă: 1800 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Cele mai multe cafele din Kenya sunt vândute prin sistemul național de licitație în care participă agenți de marketing, cooperative, ferme și traderi. Majoritatea buyerilor sunt corporații multinaționale care apoi oferă boabele importatorilor și roasterilor. Din nefericire, acest mod a fost singura variantă de a obține cafele din Kenya un timp îndelungat. Acest proces lipsit de transparență, cu servicii slabe și o mare volatilitate a prețului e o sursă constantă de frustrări pentru specialiștii din domeniul cafelei.
Cu toate acestea, au apărut recent și schimbări pozitive prin care mici importatori cumpără direct în licitații. Acest lucru ajută nu doar afacerile locale, dar eficientizează și lanțul de aprovizionare. E un prim pas de a lucra direct cu fermierii și asociațiile lor, micile cooperative și ferme locale.
Muchagara este o stație de procesare fondată în 1959, una dintre cele mai vechi ale Kenyei. Are peste 1000 de membri care aduc cireșe la moară. Majoritatea fermierilor au între 200 și 500 de arbuști de cafea.
Prin ce se distinge Kenya-washed?
Cireșele care sunt aduse la moară sunt depulpate și fermentate în aceeași zi, iar după 36-48 de ore de fermentație cafeaua e mutată în alte bazine cu apă unde fermentația se oprește și mucilagiul e înlăturat. După înmuiere, boabele sunt mutate pe paturi de uscare unde rămân timp de 10-15 zile.
Iubești cafelele africane? Avem mai multe AICI.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.