Țara de origine: Kenya
Regiune: Thika
Note aromatice: mure, sirop de arțar, căpșuni
Procesare: natural
Varietate: SL 28, SL 34, SL 14, Ruiru 11
Altitudine recoltă: 1600 m
Prăjitor: La Cabra, Danemarca
Această cafea provine din regiunea Thika, din centrul Kenyei, din apropierea capitalei Nairobi. Districtul e preponderent rural, cu mulți fermieri care cultivă cafea.
Domeniul Oreti aparține familiei Harries care locuiește în Kenya din 1904. Cultivarea cafelei a început pentru ei în 1946 când au cumpărat o fermă de 36 de hectare. I-au pus numele Oreti care în limba maori înseamnă un loc periculos și frumos.
Boyce Harries se ocupă în prezent de două ferme, Oreti și Chania. El supraveghează recoltarea, procesarea și întreținerea inter-sezonieră a fermei. Echipa care muncește în fermă e multigenerațională. Mulți dintre ei au lucrat și trăit alături de trei generații de-ale familiei Harries.
Locuințele oferite muncitorilor de Boyce și familia sa au apă curată și electricitate, dar beneficiază și de facilități extra: cămin cultural, creșă, școală și after-school. Angajații formează un comitet auto-ales care se întâlnește lunar pentru a discuta probleme sociale, de bunăstare, siguranță și sănătate.
Procesarea naturală a acestei cafele este neobișnuită pentru stilul clasic din Kenya care presupune spălarea cafelei. Această Kenya naturală are o aciditate mai blândă și o dulceață mai intensă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.