Țara de origine: Kenya
Regiune: Kirinyaga, Karatina Town
Note aromatice: ceai de iasomie, măceșe, coacăze albe
Procesare: washed și uscate pe paturi înălțate
Varietate: SL 28, SL 34, Ruiru 11
Altitudine recoltă: 1600 m
Prăjitor: Five Elephant, Germania
Cele mai multe cafele din Kenya sunt vândute prin sistemul național de licitație în care participă agenți de marketing, cooperative, ferme și traderi. Majoritatea buyerilor sunt corporații multinaționale care apoi oferă boabele importatorilor și roasterilor. Din nefericire, acest mod a fost singura variantă de a obține cafele din Kenya un timp îndelungat. Acest proces lipsit de transparență, cu servicii slabe și o mare volatilitate a prețului e o sursă constantă de frustrări pentru specialiștii din domeniul cafelei.
Întreprinderea Thunguri a fost înființată în 1953 și de atunci a evoluat enorm. Se află într-o zonă izolată din munții districtului Kirinyaga. Întreprinderea are o întindere de 3 hectare și servește peste 7000 de fermieri locali din satele apropiate, Kiamwe, Nguguini și Kiahiti. Și-a mărit dimensiunea în ultimii ani datorită cererii mari de cafele de calitate premium.
Cireșele aduse la Thunguri cresc pe solurile roșii bogate în nutrienți din apropiere. Ele sunt surtate, de-pulpate și fermentate subacvativ timp de 15-23 de ore. Boabele sunt apoi spălate de 4 ori. Acest procedeu asigură o claritate sporită în ceașcă și un profil catifelat al cafelei. Apoi, boabele sunt puse la uscat pe paturi înălțate timp de 6-7 zile.
Cafeaua rezultată e delicată și dulce, cu un corp subtil și aftertaste puțin condimentat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.