Țara de origine: Peru
Regiune: Jaén
Note aromatice: grapefruit, fructul pasiunii, piersică.
Procesare: washed
Varietate: Caturra, Bourbon, Catuai
Altitudine recoltă: 1900 m
Prăjitor: NOMAD, Barcelona
Această cafea ne oferă pentru început note puternice și dulci de fructe tropicale. Aromele distinse la cupping ne amintesc de fructe exotice, de fructul pasiunii și de piersici parfumate, dar în același timp identificăm vârfuri acide, ca de grapefruit. Per total este o cafea curată, clară, plină de prospețime și cu o aciditate delicată.
Regiunea în care crește această cafea, Jaén, are multe plantații de cafea înconjurate de păduri protejate, care contribuie la formarea unui mediu excelent și unic pentru creșterea cafelelor de calitate superioară.
Elvis și familia sa sunt a doua generație care se ocupă de cele 3 hectare ale fermei. Pe acest pământ sunt plantate puține varietăți diferite de cafea, iar familia coordonează inclusiv culesul și uscarea cafelei. În ultimii ani, Elvis a decis să investească nu doar în creșterea calității cafelei și a metodelor de procesare, ci mai ales în metode specifice de pre-fermentație și fermentație. Aceste îmbunătățiri l-au ajutat când a participat în competiția Cup of Excellence în ultimii doi ani, unde cu același lot de cafea a terminat mai întâi pe locul 7 apoi în primii 25.
Pentru cireșele folosite în această cafea, elvis a ales să folosească una dintre tehnicile sale de uscare și fermentație. Procesul începe cu alegerea atentă a boabelor coapte și lăsarea lor la macerat în cireașa proprie timp de 12 ore. După aceea, cireșele sunt decorticate și fermentate sub apă în pungi sigilate timp de 48 de ore unde temperatura e menținută constant la 14 grade Celsius. Ultimul pas în finalizarea procesului constă în uscarea cafelei la umbră timp de 15 zile.
Explorează și alte cafele pentru filtru AICI.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.