Țara de origine: Rwanda
Regiune: Gakenke
Note aromatice: marzipan, portocală, grapefruit, mandarină.
Procesare: washed
Varietate: Red Bourbon
Altitudine recoltă: 1650 – 1850 m
Prăjitor: Five Elephant
Bumbogo este o stație de procesare recentă, care și-a început producția în 2017. Deși e proaspătă pe piața națională de cafea, această stație ambițioasă s-a dezvoltat rapid și aproape și-a dublat producția anul trecut. Faptul că produce cafele de o calitate notabilă e un lucru remarcabil pentru o afacere așa de tânără.
Această stație de află în regiunea Gakenke, în nordul Rwandei, la doar o oră de condus de capitala Kigali. Regiunea e binecunoscută pentru priveliștile deosebite și pentru producția de cafea din regiune. Multe cafele din Gakenke au câștigat Rwanda Cup of Excellence de-a lungul anilor.
Bumbogo asigură servicii unui număr de aproape 500 de fermieri locali. Cireșele lor sunt de-pulpate mecanic, apoi sunt lăsate la fermentat peste noapte. Boabele obținute sunt apoi analizate și gradate în funcție de densitate, apoi sunt sortate manual și sunt dispuse spre uscare pe paturi înălțate timp de 20 – 25 de zile.
Dacă iubești cafelele africane, explorează colecția noastră AICI.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.