Țara de origine: Rwanda
Regiune: Nyamasheke
Note aromatice: trandafir, hibiscus, portocale roșii, prune și stafide aurii
Procesare: natural
Varietate: Red Bourbon
Altitudine recoltă: 1600 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Stația de procesare Kirambo este așezată pe un deal ce se întinde până la malurile lacului Kivu. A fost construită în 2008 și pentru mulți ani funcționalitatea sa a fost incertă din cauza lipsei de finanțare și capital de lucru al proprietarului. În fiecare an stația era închiriată altcuiva și fermierii nu au avut un partener care să îi susțină dincolo de a le cumpăra cireșele de cafea.
Compania RTC a cumpărat stația Kirambo în 2017 și a pus-o în funcțiune în 2018. Anul acesta toți fermierii sunt înregistrați în programele RTC pentru fermieri prin care primesc training și certificări.
Calitatea cafelei din regiune și deschiderea fermierilor spre îmbunătățiri permite firmei RTC să producă la Kirambo cafele washed și naturale cu scoruri de calitate mari.
Cireșele care ajung la stația Kirambo sunt selecționate inițial prin plutire, pentru a elimina fructele cu defecte și imature. Cafeaua e așezată apoi pe paturi africane înălțate în straturi de 2 cm și este uscată timp de 30 de zile. În timpul uscării e amestecată și întoarsă oră de oră, iar noaptea este acoperită.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.