Țara de origine: Uganda
Regiune: Sipi Falls
Note aromatice: Căpșuni, afine, kiwi, melasă, fulgi de cacao
Procesare: Gardelli Natural
Varietate: SL28
Altitudine recoltă: 1900 – 2000 m
Prăjitor: Gardelli, Italia
Povestea din spate:
Suntem foarte încântați să vă aducem o cafea rară și așteptată de mulți iubitori de specialty coffee, al patrulea lot cultivat de Mzungu Project de la apariția ei!
Concurența duce la inovație și această cafea este rodul performanței și căutării excelenței în cafea. După ce a fost pionierul World Brewers Cup în 2015, când a utilizat un lot dintr-un singur copac, Rubens Gardelli este mândru să prezinte această cafea unică din Uganda.
Trasabilitatea și controlul complet de la plantă până în ceașcă a fost obținut cu multă muncă. Mai întâi prin stabilirea unor legături strânse cu fermierul Francis și apoi prin formarea unei companii de export cu un prieten apropiat, Dison.
Inițial pornit ca un mic concurs, acest proiect a crescut pentru a cuprinde toată producția lui Francis! Au experimentat cu o cafea procesată natural (în secret!) și au obținut ce doreau: o cafea intensă și dulce, cu multă ciocolată neagră și fructe – este un reprezentant delicios și uimitor al cafelei de specialitate ugandeze.
Soiul SL28 este cultivat la 1900 m și e procesat folosind o metodă naturală exclusivă pentru Uganda! Acest lot rar de cafea are un profil uimitor și complex de arome pe care nu îl veți uita cu ușurință.
Această cafea a fost prezentată pentru prima dată de Rubens Gardelli în timpul Campionatului Italian Brewers Cup din 2017 și a fost preparată de Michael Manhart în timpul participării sale la World Brewers Cup din 2017 … când Michael și Mzungu au fost pe primul loc în lume!!!
Varietatea de cafea
SL28 a fost crescut în Laboratoarele Scott din Tanganyika D.R. în 1931. A devenit foarte popular în toată Kenya și este recunoscut ca o varietate de o calitate excepțională. Are frunze late cu vârfuri arămii, iar boabele sunt late. În același timp, producția de SL28 este relativ scăzută. Deși nu există dovezi suficiente, unele surse susțin că Scott Labs a încrucișat genetic mutații de French Mission, Mocha și Yemen Typica pentru a produce SL 28. Oricare ar fi compoziția genetică exactă, scopul lor original era aproape sigur de a crea o plantă de o calitate ridicată și o productivitate rezonabilă, cu o mare rezistență la secetă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.